lördag 13 november 2010

GlöggbollarPuh, nu sitter jag äntligen på tåget upp till Stockholm för en helgs "semester" och självklart även ett besök på Det Goda Köket. Det var ett tag sedan jag var på mässan sist men det är alltid några roliga timmar där med massor av nytt att upptäcka Hoppas på att få en hel hög med inspiration.
Det har varit några intensiva dagar hemma med två små griniga barn. Bloggandet har därför fått bli lite lidande. Vissa dagar är bara på det sättet.

Men nu har jag äntligen lite tid för bara mig och tänkte passa på att ge er ett så enkelt recept på ett gott tillbehör till glöggen att det nästan är. Men det är ju sånt vi gillar! Maximalt med smak och liten ansträngning. Perfekt för kommande helgers glöggbjudningar.

Det kanske även är några av Er läsare som är på väg upp till mässan, har varit där eller bara är sugna på att testa en ny restaurang någon kväll? Då vill jag verkligen tipsa Er om Restaurang Ett Hundra Ett som ligger på BirgerJarlsgatan 101. En underbar liten restaurang med fantastik vinlista och mat i toppklass. De har bl.a utsedd till Munskänkarnas Vinkrog 2010. Mycket lugn, avslappnadne miljö och service på högsta nivå. Maten är säsongsbetonad och svenskt internationell. Något som jag uppskattar är att det finns vilt på menyn och kockarna vet verkligen hur det skall behandlas. Har ni möjlighet tycker jag att Ni ska boka bord någon kväll, det är en restaurang som är mer än prisvärd!

Men nu till våra små Glöggbollar. Vill ni så är det även gott och snyggt att servera bollarna på en trekantsskuren bit kavring.Glöggbollar
ca 15 st


ca 150 g Grädd Ädelost

100 g philadelphiaost

1 msk glögg

(ev ½ msk konjak)

15 pepparkakor


Mosa ädelosten tillsammans med philadelphiaosten, glögg och eventuell konjak. (För vuxnarebollar går det jättebra att använda vinglögg, konjaken ger en liten extra stuns).

Krossa papparkakorna till ett fint damm i en mortel. Trilla bollar av ostsmeten och rulla dem sedan i pepparkakskrosset. Ställ i kylen ett tag så att de sätter sig och servera dem sedan till glögg.
Svårare än så var det inte att göra dessa små raringar.3 kommentarer:

 1. Härliga glöggbollar! Du tar alltid så vackra bilder också!

  SvaraRadera
 2. Ramlade in på din sida. Jättehärliga recept och kanonfina bilder. Kommer följa din blogg. Jobbar själv som kock och det är aldrig fel att få mer inspiration..:)

  Mvh Gabriella

  SvaraRadera
 3. Vad gott det låter med glöggbollar!

  Och vad roligt när jag såg restaurangen du rekommenderade - själv har jag aldrig hunnit vara där (bor bara sisådär 80 mil därifrån..), men det är mina kusiner som äger & driver den och jag har hört så mycket gott om den! Kul att se en annan bloggare ge så goda vitsord!

  Hoppas du får det riktigt trevlig på mässan!
  // Angelica

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...