tisdag 9 november 2010

Chili Cheese Puffs goes large!






Jag har vid tillfälle påpekat att Chili Cheese Puffsen är beroendeframkallande goda. Kanske inte helt oväntat så har jag blivit helt hooked på dem och detta har kallat fram emperimentlusta temat. För de små puffarna är goda men de är små och ibland vill man ha något som är lite mer.

Härom dagen gjorde jag en len tomatsoppa till middag. Tomatsoppa är gott men den kan bli lite småtrist. Oftast känns det som om den behöver något kul tillbehör, gärna något med hetta. Ett tag funderade jag på att göra quesadillas till men jag saknade tortillabröd. Tunnbröd som fått åka in en stund i ugnen med västerbottenost och oregano kändes inte riktigt så hett som jag önskade och tankarna gick till puffarna. En matigare puff skulle vara urgott till soppan och vips stod jag och smulade i hop en sconessmet för att göra Chili Cheese muffinscones. Efter att ha testat lite olika rivna ostar har jag nu hittat den ost som är perfekt till dessa små och stora raringar. Coop har en härligt orange riven cheddarost, sådan som man hittar i USA och England, den är underbar i puffarna och ger även den rätta färgen. Och muffinssconsen blev verkligen en större variant på puffarna. Härligt lätta och luftiga med lite hetta och krämighet från den smälta osten. Perfekta till en varm skål soppa en vintrig kväll.


Chili Cheese Puffs goes large, ett mycket lyckat koncept!



Chili Cheese Muffinscones
10 st


5 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 tsk salt

125 g kylskåpskallt smör

2 dl riven (orange) cheddarost

2 msk finhackad jalapeno

2½-3 dl mjölk


Sätt ugnen på 225 grader. Smörj tio av hålen i en muffinsform med lite smör.

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Smula sedan ner det kylskåpskalla smöret med fingertopparna till en grynig massa. Rör ner den rivna osten och jalapeno. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop så att det blir en kladdig och lätt sconesdeg. Arbeta inte degen för mycket. (Degen får inte vara för torr, tillsätt extra mjölk om det behövs).

Fyll muffinsformarna med sconessmeten och låt degen gärna vara lite toppig. Grädda mitt i ugnen ca 15 min eller tills de fått fin färg.

Servera nygräddade till exempel till en god soppa, sallad eller gryta.

5 kommentarer:

  1. Mums så gott det här låter, måste provas!

    SvaraRadera
  2. Det där såg riktig gott ut!


    Du har väl inte missat min bakbloggskarta?
    Ett kul sätt att samla alla bloggar!
    http://maps.google.se/maps/ms?ie=UTF8&hl=sv&t=h&msa=0&msid=101767545453542165814.00049395b21187a58f9e7&ll=62.552857%2C14.853516&spn=14.275603%2C16.699219&z=4&source=embed

    Må så gott, kram Karin

    SvaraRadera
  3. Å vilket bra tips! Jag satt just och kikade runt på jakt efter nåt gott tillbehör till min linssoppa i morgon, och detta låter ju onekligen gott! men det kanske blir lite väl spicy? jag har en del chili soppan nämligen...

    SvaraRadera
  4. Vanilla Sky - testa bara att dra ner på jalapenon. Det var inte jättestarkt men du kan ta ner mängden en del, sarskilt om du har hetta i soppan. Testa med 1 msk, kanske?

    Mvh Louise

    SvaraRadera
  5. De här var toppen. Har ingen muffinsplåt, men det funkade bra att klicka ut dem på vanlig plåt bara. Mer chili nästa gång dock ;-)
    /Anna-Karin

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...