About


Välkommen!

Yes, en ego bild...
 Min stora kärlek i köket är choklad och höga vackra tårtor (vilket inte riktigt går ihop med att jag egentligen inte är så förtjust i att äta just tårta. Brownies däremot...). Eller, egentligen, allting som är sött. Och gott. Eller innehåller  chocklad. Vid närmare eftertanke så går faktiskt tårtor som innehåller ens minsta spår av choklad ner som en dans.
   Jag har bakat sedan jag var liten. Äppelsoppa på dagis är mitt tidigaste bakrelaterade minne och mamma minns säkert några mer eller mindre (stora) kökskatastrofer när jag var i farten under min tidiga kökskarriär. Nu inbillar jag mig att jag blivit liiite bättre än vad jag var då.

Det bästa med bakning och en av huvudorsakerna till att jag älskar just bakning är att det är en aldrig sinande källa till inspiration. Allt runt omkring kan ge ett infall, en känsla för eller en glimt av ett kommande bakverk. Därför är mina anteckningsböcker, lösa lappar (som det finns för många av) och mitt huvud alltid överfulla av tankar och mer eller mindre färdigutvecklade idéer av vad jag ska baka härnäst. Att man kan förverkliga sina känslor och sinnesbilder i ett bakverk är i min söta värld något helt fantastiskt och magiskt. Det är det som driver mig att ständigt vilja bli bättre, att kunna förmedla mig via mina bakverk. Det och den underbara vetskapen om att man alltid kan bli bättre och att jag ständigt utvecklas.

Min vardag pågår i Ope som ligger strax utanför Östersund. Där bor jag tillsammans med min man och vår två barn på en liten pitoresk gård med rött hus och blå dörr. Som tur är accepterar de allt som oftast mina fadäser i köket och mitt bloggande.

På senare tid har jag även insett att jag älskar att fotografera och just nu går en hel del tid åt för att lära mig att hantera kameran på ett bättre sätt. Jag har en lång väg kvar att gå innan mina foton är på någon högre nivå men vägen dit är som tur är otroligt givande och mycket inspirerande. Även om jag dunkar huvudet i bordet emellanåt....

2013 blev jag nominerad i kategorin "Bästa Bak och Dessertblogg" i "Matbloggspriset", något jag är väldigt stolt och glad för! 2014 hände det till min stora glädje igen! Nominerad både till "Bästa Foto" samt "Bästa Bak och Dessertblogg". Ett mål jag hade när jag utan bättre vetande startade bloggen 2009 var att någon gång bli nominerad till detta pris. Men att jag faktiskt skulle nå det målet var mer av en utopi. Och det har gjort att jag nu vågar börjar tro lite mer på mig själv och mitt bloggande. Nu börjar jag lite smått att tackla nästa mål jag satte upp en mörk och snöig kväll i ett soffhörn i Skara. Vad det var håller jag för mig själv ett tag till...

Om du är intresserad av att köpa ett jobb av mig, annonsera på Louise's Spis eller har förslag till samarbete går det bra att slänga iväg ett mail till louisespis@live.com 


Önskar Er alla en lite Sötare Dag!Bilder
Alla bilder på bloggen är tagna av mig (om inget annat anges) och är skyddade av upphovsrättslagen. Vill ni låna eller köpa bilder går det bra om ni först kontaktar mig på mail.

7 kommentarer:

 1. Vilken alldeles underbar blogg du har :)
  Nu ska bakas!!
  Ska skicka länken till min kära mor i Östersund också :)

  Kram å tack,
  Annelie

  SvaraRadera
 2. Jätte fin blogg gillar dina recept rent och snyggt, man blir inspererad har testat många av recepten kommer fortsätta. Lycka till :)

  SvaraRadera
 3. Vilken fin blogg du har..
  Jag tycker dina foton på bakveken är underbara.

  SvaraRadera
 4. Fantastisk blogg med goda bakverk och underbara bilder! Sluta aldrig att leva din passion!

  Stort lycka till!

  Mvh
  Agnes

  SvaraRadera
 5. Love your 'ego' picture. It is very natural, laid back and beautiful to say the least. Lovely blog also. I love that you have different language options available. Lots of love Tamara

  SvaraRadera
 6. Some super delicious recipes in here....may I 'borrow' one or two and recreate them in my kitchen? :)

  SvaraRadera
 7. Oj här fastnade jag! Helt underbara bilder och jag kan knappt vänta att testa dina recept, helt i min smak!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...