söndag 7 november 2010

Tripel Chocolate Muffins!Idag har vi vaknat upp till en härlig vinterdag. Det luktar nästan varmchoklad, frusna nästippar och rosor på kinderna. Eller, det är i alla fall vad jag tänker på när jag ser solen lysa över vårt frostginstrande landskap.

Choklad , sol och kyla går på något sätt väldigt bra ihop. Och alla tre gör mig glad. Ja, jag är konstig som blir glad av lite kyla men jag tycker att det är urmysigt. Varma sommardagar tycker jag mest är jobbiga. Man svettas, det är klibbigt och allehanda flygfän överallt. Då är vintern med hög, kall luft mycket behagligare. Och varm choklad efter en solig vinterpromenad är en av årstidens höjdpunkter. Kanske spetsad med lite konjak, toppad med vispad grädde eller the american way med marshmallows. Mysigt i kvadrat!

Men man vill kanske ha något gott till chokladen eller kaffet också. De här trippla choklad muffinsen urgoda för att förhöja vinterfika stunder, eller alla andra stunder. Härligt fullpackade med mjuk god choklad. Mörk, ljus och vit choklad allt i en muffin. För choklad kan man inte få få lite av, särskilt inte nu när mörkret kryper på och vi ibland kan behöva en liten lyckoboost. Alla goda ting kommer i trepack, eller hur?Tripel Chocolate Muffins
10 st

300 g vetemjöl

3 tsk bakpulver

120 g strösocker

2½ dl mjölk

1 ägg

60 g smält smör

1 msk vaniljsocker

100 g mörk choklad (grovhackad)

100 g mjölkchoklad (grovhackad)

100 g vit choklad (grovhackad)
Sätt ugnen på 200 grader. Ställ 10 muffinsformar i en muffinsplåt.

Blanda mjölet med bakpulver, socker och vaniljsocker. Vispa samman ägg, smör och mjölk i en annan skål. Blanda ner vätskan med chokladkrosset i mjölblandningen. Vänd runt med en slev men rör inte för mycket, det ska precis gå samman till en smet.

Klicka ut smeten i formarna och grädda i övre nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills de fått fin färg.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...