onsdag 9 februari 2011

Dulce de Leche BrowniesJa, om ni inte märt det tidigare så märker ni det snart. Jag har en förmåga att "snöa" in på vissa saker. Särskilt i köket, men även när det gäller annat som att virka, lösa sudoku, läsa böcker av en viss författare. Jag kör på tills jag anser att jag behäskar det hela så bra som jag vill och sen tappar det hela lite av sin charm.

I köket har jag snöat in på soppor och brownies. En, i och för sig, ganska bra kombination men det innebär också att det antagligen kommer att bli ett gäng recept på teamat under tiden som facinationen håller i sig. Sen kommer jag inte laga soppa eller baka just brownies på ett tag. Men tillskilland från mer tillfälliga flugor, som korsstygn och organisera foton, som alla lämnas vind för våg (gärna mitt i "uppdraget") kommer alltid lusten att laga de där rätterna som tjatats ut innan tillbaka. Och då blir de snäppet bättre igen.

Jag gillar att lära mig nya saker, vill så klart bli bra på det också och det är väl därför jag överger projekt när jag anser att "jag kan". Men mat blir man aldrig fullärd på! Man kan alltid lära sig nya tekniker eller förbättra recepten man redan gillar.

Och just nu är det soppa och brownies som gäller i mitt kök. Fast jag klurar lite på bakverk med tema semla. Ni får se vad det resulterar i snart!

Under tiden får ni ett recept på härligt kladdiga Dulce de Leche Brownies, eftersom jag även varit insnöad på dulce de leche...Dulce de Leche Brownies


200 g mörk choklad

110 g rumsvarmt smör

35 g kakaopulver

3 stora ägg

280 g strösocker

1 msk vaniljsocker

½ tsk salt

110 g vetemjöl

nästan 2 dl (inte för fast) dulce de leche


Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att klä en form om ca 20x20 cm med bakplåtspapper. (Enklast fäster pappret om man tar lite olja på formens sidor och botten).

Smält choklad, smör och kakao i en skål över ett vattenbad. Rör i blandningen emellanåt så att det blir slätt. Ta av chokladblandningen från varmen när allt smält och ställ den såt sidan för att svalna lite.

Rör i en annan bunke samman ägg, socker, vaniljsocker och salt. Rör ner chokladblandningen och sist vetemjölet. Rör allt slätt så att det blir en blank och fin smet.

Häll smeten i formen och se till aden för delar sig jämnt även ut i hörnen. Droppa ut dulce de leche matskedsvis över smeten. Ta sedan en gaffel och marmorera kolan ner i chokladsmeten.

Baka kakan i ugnen ca 30-40 minuter, eller tills en tandpetar som sticks i kakans mitt kommer ut med lite kletig smet på sig.

Låt kakan svalna helt, skär upp i fyrkanter och förvara den i kylskåp.

Servera med tex vaniljglass och bär eller bara ett glas iskall mjölk.


5 kommentarer:

 1. Men gud vad gott det ser ut! De där måste man ju testa göra någon gång.

  SvaraRadera
 2. Känner så väl igen mej (Anki) i det du beskriver med att snöa in på ngt och sen tröttna när det funkat tillräckligt många gånger...
  Men att du snöat in på just brownies gör absolut ingenting, det passar oss utmärkt. Blir ju en massa goa recept då:)

  SvaraRadera
 3. this looks amazing!!

  check out & follow our blog!

  http://kimchicsisters.blogspot.com/2011/02/amazing-milk-chocolate-lollipops-with.html

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...