torsdag 3 februari 2011

Skogsbärscupcakes med PistagefrostingPå senare tid har jag återupptäckt pistagenötter. Lite nostalgi för mig. Så härligt salta och lagom nötiga. Enda böket är att de måste skalas, å andra sidan ger det en möjliget att slicka lite extra salt från fingrarna. Inte dumt alls. Dessutom är de fyllda med massa nyttigheter som antioxidanter och hjälper till att motverka farligt kolesterol. Själva pistagenöten är egentligen ett frö från pistagebusken och inte någon äkta nöt. Så tydligen ska nötallergiker kunna äta den. Det var mer än jag visste.

När tillfälle ges så ska jag passa på att baka en vit brownie med pistagenötter som jag trillade på för ett tag sedan men just nu är kylen full med ur goda peppermint brownies som jag gjorde till fika med några andra mammor igår. Ni ska få ta del av receptet så snart jag fått in några bilder i kameran.

Men idag får ni ta del av ett litet experiment som jag gjorde för ett tag sedan. Ibland tröttnar jag på vanligt frosting till cupcakes och kakor eftersom den kan bli söt i överkant. Så för att göra den lite mindre söt och mer intressant så blandade jag malda pistagenötter i frostingen som också fick innehålla betydligt mindre florsocker än annars. Blev väldigt gott till och jag kan tänka mig att den sortens frosting passar ännu lite bättre till choklad cupcakes.Skogsbärs Cupcakes med PistagefrostingCupcakes


125 g rumsvarmt smör

225 g strösocker

2 stora ägg

1 dl mjölk

300 g vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

½ tsk salt

2½ dl blandade bär (hallon, björnbär och blåbär)Pistagefrosting

200 g cream cheese

50 g rumsvarmt smör

70 g malda pistagenötter

ca 2-3 dl florsocker

ev jordgubbskulor till garnering


Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, rör sedan ner mjölken.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda sedan försiktigt ner smörmixen. Vänd bären i lite mjöl och blanda sedan ner dem i smeten.

Placera muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna.

Grädda i 200 grader, 20-25 minuter. Ta ut cupcaksen och låt dem svalna helt.

Vispa samma alla ingredienserna till frostingen och spritsa den sedan på kakorna. Dekorera eventuellt med jordgubbskulor eller hackad pistage och flisad mörk choklad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...