onsdag 20 juni 2012

Kyckling Tacopaj

tisdagen den 24:e maj 2011Kyckling Tacopaj







Nu har det varit tyst här ett tag till och från, igen. Tyvärr har jag problem med rejäl värk efter en bortopererad visdomstand så blogghumör (och annat humör också för den delen) är inte på topp. Det var nu över två veckor sedan tanden togs men värken ger inte med sig. Att man är så känslig över vad som händer i munnen! Tips på vad man kan göra för att lindra eländet mottas gärna...

Lusten att göra roliga saker i köket kommer därför, och går sen ganska snart igen. Men jag kom på att jag faktiskt glömt att dela med mig av en av mina absoluta favoritpajer.

Pajer med äggstanning är jag inte så förtjust i. De blir ganska lätt blöta och varför ska man äta omelett i ett pajskal? Den här pajen är därför en lite krämigare konsistens eftersom jag istället använder mig av cream cheese i fyllningen. Om man vill göra en snabb middag köper man färdig grillad kyckling och använder den. Annars går det jättebra att steka på lite kycklingfilé och krydda med tacokrydda eller helsteka en kyckling i ugnen, om man är så förutseende.






Kyckling Tacopaj
ca 4 pers


Pajskal

180 g vetemjöl
100 g smör
3 msk kallt vatten



Fyllning

1 grillad kyckling eller 3 stora kycklingfiléer
(ev ½ påse tacokrydda)
1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
5 eller fler finhakade jalapeñosringar
1 röd paprika
½ ask cocktailtomater
200 g cream cheese
½ burk chunky salsa
ca 200 g stark riven ost
färsk timjan



Sätt ugnen på 225 grader. Gör pajdegen och tryck ut den i en pajform. Ställ formen i kylen ca 30 minuter. Förgrädda sedan pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt svalna lite.

Plocka köttet från kycklingen om du använder en hel och tärna det. Använder du filéer så tärna dem och stek dem tillsammans med tacokrydda i en stekpanna.

Hacka löken, strimmla paprikan och halvera tomaterna. Bryn sedan lök, kyckling, paprika och chilin i stekpannan. Dra ner värmen och tillsätt sist cream cheese, salsa och pressad vitlök. Rör om så att osten löses och allt blandas till en tjock röra. Ta av från värmen och tillsätt tomaterna samt hälften av osten.

Fyll pajskalet med röran och strö över resterande ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.

Servera pajen med resterande salsa, ev gräddfil och en blandad sallad (jag brukar ta i sallad, majs, avocado, resterade cocktailtomater och rödlök).




1 kommentar:

  1. Hej! Du som är matintresserad och tar så fina bilder, vet du om att du kan tävla på Instagram med en bild på din läckraste kycklingrätt och vinna biljetter till att se finalen av Årets Kock live? Bara att ladda upp och tagga #gulapippin :) Läs mer här: http://gulapippin.se/ //åsa

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...