måndag 4 juni 2012

Varför inte bjuda på våffelbuffé?

Glad måndag!


Jag kan med stor säkerhet säga att jag är den tröttaste av oss ikväll. Onormalt trött, även för att vara mig, och jag har redan slummrat till tre gånger. Och klockan är bara halv nio. Men jag klarar inte att bli väckt före fem på morgonen och att därefter inte få somna om ordentligt. Hela dagen blir helt förstörd och jag fungerar inte som "sig bör". Idag har varit en sådan förstörd dag och min fina planering av vad jag skulle göra sprack direkt. En sak på min "att-göra-lista" blev avprickad och nu är det mer att göra imorgon istället. Så blir det ibland. Älskar att vara mamma ibland...

Under helgens regnande upptäckte jag något helt underbart. Något som satt fart på min inspiration, mina framtidsdrömmar och väldigt många tankar och känslor. Har ni inte upptäckt det underbara med Pinterest så har ni en upplevelse framför er! Jag är inte high på Facebook, börjar förstå mig på Twitter, begriper inte på något sätt det stora med Instagram, men Pinterest, det är som gjort för mig. Istället för många (läs dryga tjugo och höj lite till) mappar bland mina bilder kan jag nu äntligen samla alla dessa bilder jag hittar i massor på nätet. På ett och samma stället. Och samtidigt ordna dem snyggt och hanterbart. Med länk till orginal källan. Det är en ny värld för mig och jag skämms nästan för hur många timmar jag kan fastna bland alla underbara bilder. Jag må vara trög som först nu insett att detta hjälpmedel finns men jag är så glad att jag hittat det. Lite putt bara att jag inte hade det till hands när vi renoverade och inredde huset...

Men, som sagt, det har satt fart på min inspiration och det är nu så mycket jag vill testa att göra, på många olika områden. Det svåra nu är att orgaisera mig och tiden att göra det på. Men jag hoppas verkligen att ni ska kunna få se några resultat av allt jag vill göra när det börjar falla på plats.

Under tiden flyter livet på och som alla familjer ska man ta tag i det där med vardagsmat också. Det är inte alltid som inspiration till middag finns när man är insnöad på vackra tårtor, cake pops eller någon vansinigt vacker bild på en soppa där ingredienser inte finns hemma. Tänk om tårta kunde vara middagsmat... Men ibland har man tur och har fullt acceptabla rester hemma att göra något gott av. Ibland kan de också ge oväntad inspiration.

Dagens inlägg saknar faktiskt ett recept. Jag har inte tappat stinget utan vill bara påminna om att man kan göra något lite nytt av tacorester eller uppgradera nästa tacofest till en våffelfest. Idéen att göra något mer av våfflor slog min när vi hade lite tacorester kvar en lördagslunch. För av någon anledning är det mesta som landar på en våffla gott och tacos var inget undantag. Enkelt, gott och kanske lite roligare än den lite uttjatade klassiska favoriten.

Så mitt tips till nästa enkla fest är en våffelbuffé! Ställ fram skålar med olika grönsaker, sallad, räkor, knaperstekt bacon, löjrom, kyckling, rökt lax, nötter, tacofärs, gräddfil, ost, färska örtert, grillad halloumi och allt annat gott man kan tänkas vilja ha på en våffla. Värm upp några våffeljärn (låna några extra av mamma eller gäster) och ställ fram skålar med smet så alla kan grädda sin våffla och få den varm. Och det bästa är att alla kan toppa med det de tycker om. Inga sura miner. Och givetvis kan man följa upp detta med en ny dessertbuffé med våffla, grädde, glass och olika toppings. Yum!

En lite kul idé tycker jag och jag hoppas att någon kanske fått inspiration av detta! Titta också in på Pinterest och se om det kan vara till lika stor hjälp för er som för mig. Nästa gång lovar jag att det blir något sötare inlägg...


3 kommentarer:

 1. Hej! Nu har jag röstat på din fina tårta! Hoppas att du vinner - du lagar alltid så goda grejer och din blogg är så bra!

  SvaraRadera
 2. Louise, jag tycker inte om digestive (eller typ siguala, ballerina) kex till en cheesecake botten. Har du kanske några alternativa förslag?

  Kram/
  Louise G.

  SvaraRadera
 3. Pinterest har vi aldrig kollat in, så det gör vi nu - tack för tipset!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...