tisdag 5 april 2011

Enkla Kräftsnittar

Våren är verkligen på intågande nu. Det märks på att det börjar komma ut lite vårligare kläder i butikern, lite mer värmande vindar men framför allt på att det kommit en hel del tranor hit nu och i deras släptåg även en hel del turister. Härom dagen plockade dottern dessutom årets första tussilagos som vi hittade på en solig lä-backe och tyvärr, till min förtret, krokusarna i rabatten.

Vi har lagat god mat här i helgen, tyvärr blev bilderna ganska kassa så vi få laga dem igen snart. Fast en rätt fastnade på bild. Så här kommer ett lika enkelt, som gott tips på en liten plockrätt. Fungar lika bra som drinktilltugg, liten förrätt eller på en buffé.

Kanske något för påskens kommande fester? Receptet är lite på en höft och vill ni göra fler så är det bara att ta mer och göra fler rullar. Jag valde att servera snittarna tillsammans med en liten dippsås på gurka och wasabi vilket passade väldigt bra till.

Och blogginlägget blev visst lika enkelt kort det med!Kräftsnittar

18 st


3 avlånga tunnbröd

cream cheese

3 nävar ruccola

1 ask kräftstjärtar


skal och saft av ½ citron

en rejäl hög nyriven pepparrot

finhackad dill (ca 5-6 msk)

3 hårdkokta ägg


3 msk riktigt finhackad rödlök

salt och peppar


Wasabi dippsås

2 dl crème fraiche

ca 1 tsk finhackad dill

ca 1 tsk wasabi

5 cm fintärnad gurka

salt och peppar


Lägg kräftstjärtarna i en fintrådig sil och låt dem rinna av ordentligt.

Lägg ut tunnbröden på en arbetsbänk. Bred på ett inte för tunnt lager cream cheese på bröden. Fördela ganska ordentligt med pepparrot över osten.Spara ca 5 cm längst ut på en kortände som det bara är cream cheese på.

Lägg på en näve ruccola på varje bröd och fördela den över bröden. Fördela sedan kräftor, lök och dill. Skala och finhacka äggen och strö ut hack från ett ägg per tunnbröd.

Strö över citronskal och pressa över lite citronsaft. Salta och peppra lite.

Rulla ihop tighta rullar från en kortsida till den andra. Se till att det är riktigt tight och rulla sedan in rullarna i plast- eller alumminiumfolié till små "korvar".

Låt rullarna vila en stund i kylen, minst 1 timme, i kylen.

Gör under tiden såsen genom att blanda crème fraiche med fintärnad gurka, dill, wasabi samt lite salt och peppar. Ställ såsen i kylen fram tills servering.

Inför servering tas rullarna ur plasten. Skär av en liten bit från ändbitarna och skär rullarna i tre lika stora bitar. Skär varje bit snett över i två och ställ dem med den plana sida ner på en serveringstallrik. Häll upp såsen i en liten skål och servera.


9 kommentarer:

 1. Härligt att våren börjar komma, fast här har det iofs ösregnat hela dagen

  SvaraRadera
 2. Oj, så gott! Jag älskar snittar, skulle kunna leva på det!

  SvaraRadera
 3. Oj vad gott det såg ut! Måste prova!
  www.bagareblom.se

  SvaraRadera
 4. Ja, nog är våren på väg alltid. Varmare har det blivit och regnar gör det var och varannan dag, precis som en vår ska vara i Skåneland:)

  SvaraRadera
 5. Så lyxiga snittar - långt ifrån smör och en torr ostskiva ;) Är säkert lika goda utan kräftstjärtarna för oss tråkiga vegetarianer ;)

  SvaraRadera
 6. Tyvärr är våren långt bort här idag :-( Regnet det bara öser ner och jag har åkt på en vårförkylning. Men, då kan man baka istället.

  Alexandra - veggisar är långt ifrån trista! Testa att göra rullarna med stavar av gurka, röd paprika och purjolök istället. Blir jättegott! Och som alternativ kan man dippa dem i Peking Duck sauce. Mums!

  SvaraRadera
 7. Men gud så gott, tervlig blogg du har!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...