måndag 25 april 2011

Apelsincupcake med Saffransfrosting
Hoppas att ni alla haft en underbart skön Påsk! Vädret kan man väl knappast klaga på någonstans. Vi är på vift i Jämtland och igår hade vi hela 18 grader i skuggan här uppe! Tyvärr kan man fin-väder till trots dra på sig roliga vår-förkylningar och idag är jag halvt-som-halvt däckad av min onda hals och killande näsa och misstänkta feber. Som jag sagt tidigare så kan man liksom inte bli helt sjuk som mamma så jag är bara "nästan" helt sjuk. En del av er förstår säkert vad jag menar.

Påsken har trots förkylning avlöpt på ett väldigt behagligt semestervis med god mat, gott godis, trevlig sällskap och så den härliga solen. Skönt att ladda upp batterierna lite extra.

Eftersom vi inte är på hemmaplan så har det inte blivit så mycket matlagande eller bakande (börjar få lite abstinens så det ska bli kul att komma hem igen till mitt kök) men de här soliga och påskiga cupcakesen donde vi ihop innan vi for iväg. Till och med jag som inte är så förtjust i apelsin tyckte att det här var goda. I bilen på vägen upp kom jag på att jag glömde fylla dem med nutella som jag tänkt, men det gjorde inget. Det blev gott ändå!

Så med denna lilla gula goding önskar jag Er alla ett gott slut på Påsken!

Nu är det bara att vänta in Valborg, eller Sista April om man hellre vill det. Känns märkligt att det är mindre än veckan kvar dit.Apelsincupcake
med Saffransfrosting


Cupcake

50 g rumsvarmt smör

150 g strösocker

1 tsk vaniljsocker

rivet skal av 1 apelsin

125 g vetemjöl

1½ tsk bakpulver

liten nypa salt

1 dl mjölk

1 stort ägg


Frosting

100 g rumsvarmt smör

250 g florsocker

ca 1/4 dl mjölk

½ påse saffran

½ tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 175 grader och ställ 12 muffinsformar i en muffinsplåt.

Vispa smör, socker, vaniljsocker och apelsinskal krämigt i en bunke med elvisp. Tillsätt ägget och vispa lite till.

Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt mjöl och mjölk växelvisp till smörsmeten.

Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen, ca 20-25 minuter.

Ta ut när cupcaksen är klara och fått fin färg. Låt svalna i plåten ett tag och flytta dem sedan till ett bakgaller för att svalna helt.

Vispa samman alla ingredienserna till frostingen med en elvisp och vispa ca 5 minuter så att den blir riktigt lätt och luftig.

Spritsa eller bred frostingen på kakorna och garnerna ev. med strössel och någon godis.

5 kommentarer:

  1. Ser jättesmarrig ut =) Ny tävling på min matblogg så kika gärna in där om du gillar smycken =)

    SvaraRadera
  2. Jättefin cupcake =)
    Jag kände mig oxå sådär småhängig i helgen, jag tror att det beror på att man blir lite mosig av solen (och pollen)
    Hoppas inget mer allvarligt bröt ut =)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...