fredag 15 april 2011

Bloody MaryEn ny skön helg närmar sig. Och med den kanske även några lata bruncher?

Apelsinjucie i all ära, men vissa mornar behöver den kompletteras av något med lite mer fart i sig. Och om det är någon drink som är klassisk brunch för mig så är det en Bloody Mary. Gärna med några extra stänk tabasco och extra peppar på toppen.

Nu behöver man absolut inte dricka den blodiga damen på förmiddagen. Persoligen tycker jag att det även är en riktigt bra före maten drink. Gärna med några små kex med något gott på.

De här drinkarna gjorde jag lite mindre och valde att servera dem i en lite större modell av shotglas. Perfekt storlek för en förmiddags samling och inte så starkt. Vill man inte dricka alkohol så är en Virgin Mary, utan vodkan, precis lika god som Bloody.

I Nigellas bok Nigella Kort och gott tipsar hon om att man även kan tillsätta en skvätt sherry i mixen. Jag glömde (återigen) att testa detta men vidarebefodrar ett tips som låter riktigt intressant och gott!Bloody Mary

ca angivelser för ett glas


2 dl tomatjuice

4-6 cl vodka

1 cl citronsaft (eller mer efter smak)

3-4 stänk tabasco (eller mer)

½-1 tsk worchestershire sauce

en nypa sellerisalt

en nypa flingsalt

selleristjälk

grovmalen svartpeppar

citronskiva

ev gurkskiva


Fyll ett glas till hälften med is. Tillsätt tomatjuice, vodka, citronjuice, tabasco, worchestershiresås, sellerisalt och salt efter smak.

Rör om ordentligt och dekorera med med en citronskiva. Jag brukar även ta med en gurkskiva för att jag tycker det är gott.

Servera tex drinken på en bruchbuffé eller som fördrink med tapenad och oliver som tillbehör.


2 kommentarer:

  1. En av våra absoluta favoritdrinkar faktiskt. Gjorde vars en i helgen men denna gången blev det med egen centrifugerad tomatjuice eftersom vi tänkt prova det länge nu. Smaskens:)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...