torsdag 21 april 2011

Choklad Whoopie med JordgubbsfyllningVissa sorters bakverk är otroligt tacksamma. Framför allt tänker jag på dem som ska ha någon form av fyllning mellan sig för de går verkligen att variera i oändlighet. Ibland med mer, ibland mindre, gott resultat. Jo, det går att misslyckas med en fyllning. Särskilt om man tar lite för mycket av något. Eller hrm, salt istället för socker... Men det går alltid att leka med smakerna.

Därför vill jag bara passa på att påminna om hur praktiskt det är att ha några burkar ofyllda kakor i frysen. Snabbt och enkelt kan man då trolla fram en fika för oväntade gäster. Och med nya smaker på fyllningen spelar det ingen roll att var samma kaka de fick för tre veckor sedan. Smart och praktiskt. Sånt gillar jag.

Just den här gången var det ett gäng choklad whoopisar som landat i vår frys och eftersom jordnötsfyllningen redan testats så var det dags för något nytt. I kylskåpet fanns några jordgubbar kvar från kvällen innan och, som så ofta, en slatt philadelphiost. Jordgubbar och choklad är en riktigt härlig kombination och den här fyllningen passar till mycket mer än bara whoopisar. Lägg gärna till en klick lemoncurd om du har det som en oväntad extra bonus i mitten av kakan.

Grundreceptet för choklad whoopie pie hittar du här. Det här receptet räcker gott och väl till 12 whoopisar.
Jordgubbsfyllning till Whoopie Pie

(eller något annat gott)


200 g cream cheese

ca 100 g färska jordgubbar

1/4 tsk vaniljpulver (eller ½ tsk vaniljsocker)

ca 100 g florsockerMosa jordgubbarna med en gaffel till ett ganska grovt mos. Låt gärna moset rinna av lite i en sil, är det för mycket vätska blir fyllning för lös.

Rör osten mjuk och krämig tillsammans med vaniljpulver och florsocker. Tillsätt jordgubbsmoset lite i taget och känn av så att konsistensen inte blir för lös.

Låt ev stå i kylen ett litet tag för att sätta sig och fyll önskade kakor eller en tårta med fyllningen.
1 kommentar:

  1. mums för choklad och jordgubb i kombination! Jag vill väldigt gärna prova på att baka whoppie pies, så det kanske får bli det här receptet! Du är så duktig <3

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...