torsdag 17 juni 2010

Pestoslungad färskpotatis med baconlindad sparris

Med en sats färdig lagad pesto i kylen slänger man snabbt ihop en god middag eller ett gott middagstillbehör. Här kommer en mycket snabblagd rätt som är full med smaker, prefekt de dagar då man inte vill stå i köket eller då tiden runnit iväg under dagen och det helt plötsligt är middagstid. För även om pasta med pesto är både snabbt och gott så kan det bli lite tradigt så här kommer ett alternativ, pestoslungad färskpotatis.

Den här gången fick den ackompanjeras av baconlindad sparris men även stekt halloumi är jättegott till denna potatisrätt.

Gör så här: Skrubba färskpotatisar till så många personer som ska äta. Är potatisarna stora kan de delas. Koka potatisarna mjuka i saltatvatten (men hoppa över dillen). Under tiden potatisen kokar förbereds sparrisen. Ta bort den nedre och träigare delen av sparrisen och linda en baconskiva runt ca tre sparrisar så det blir ett litet knippe. (Räkna med minst tre sparrispaket per person men gärna fler.) Grilla eller stek sparrisen så baconet får fin färg och sparrisen blir lite mjukare. Skiva upp några rädisor.

Bottna serveringstallrikar med sallad. Häll av potatisen och låt den ånga av lite. Blanda potatisen med en rejäl klick hasselnötspesto och låt den svalna lite. Lägg potatisen på salladen, fördela rädisorskivor runt potatisen och toppa med den baconlindade sparrisen. Avsluta med att strö över riven västerbottenost.

Potatissalladen är även god att servera kyld som en kall potatissallad. Och var för sig passar delarna i rätten på en buffé.

1 kommentar:

  1. Sv: Oj, så gott! Tack så jätte mycket för tipsen! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...