tisdag 8 juni 2010

Het cashewlax med fruktig coucoussallad

Det här är en enkel och god rätt som är snabb att tillaga. Perfekt när man är ensam hemma en kväll och vill äta något gott eller att ta med i matlådan till jobbet. Receptet går bra att öka på om man vill bjuda gäster på det men jag ger det för en person här.
Vill man ha lite extra sting kan man också blanda ner lite sambal oelek i cashewröran men det är ganska bra drag i rätten ändå.
Gillar man cashewnötter är det gott att ta en större mängd till täcket som ligger ovanpå laxen men man kan då behöva öka mängden chilisås lite.


Till 1 person behövs:


1 laxfilé

½-1 dl grovhackade cashewnötter

½ dl sweetchilisås

rivet skal från ½ lime


Couscousen

2 dl couscous

saft + skal av ½ lime

½ röd chilifrukt

1-2 msk olivolja

½ mango

en stor bit galiamelon

½ dl hackad koriander

rucola

salt o peppar


Sås

1 dl turkisk yoghurt

1 tsk flytande honung

salt o peppar


Sätt ugnen på 200 grader. Lägg cashewnötterna i en skål och tillsätt sweetchilisås och limeskal. Blanda alltsammans tills det klibbar ihop. Lägg laxfiléen i en ugnssäkerform, salta och peppara, fördela cashewröran jämnt över fisken. Baka fisken mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

Rör samman ingredienserna till såsen.

Koka under tiden couscousen enligt beskrivning på förpakningen. Rör runt bland couscousen så att den blir luftig och låt den svalna. Tillsätt sedan det rivna limeskalet, limesaften, finhackad röd chili samt olivoljan. Rör runt väl så allt blandas ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Tärna sedan mango och melon och tillsätt detta tillsammans med koriander och rucola.

Servera laxen tillsammans med couscoussallanden och yoghurtsåsen.

1 kommentar:

  1. Testade det här receptet i lördags. Det var gott men väl sött för vår smak. Barnen tyckte att det var lite starkt.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...