torsdag 3 juni 2010

Klassisk chèvretoast

Vid det här laget är väl chèvretoast en gamal klassiker för det flesta. Jag kan inte bestämma mig för om den börjar bli uttjatad eller inte, men det lutar åt inte. För kan något som är så gott bli tråkigt? Det är fövisso inte kul att alltid på bjuden på samma lilla förrätt eller aptitretare men jag tror ändå att chèvre på rostat bröd är vår nya toast skagen och här för att stanna!

För det blir trots allt något visst med den lite sträva getosten när den möter len honung och färska örter. Ljuva smaker uppstår och det gifter sig bra, som man säger i Frankrike. Underbart, särskilt om den lilla toasten serveras till ett glas svalt vitt vin gjort på sauvignon blanc. Ren njutning en varm försommarkväll.


Till 4 personer behövs:


4 st centimetertjocka skivor chèvre

4 kantskurna rostbröd

blandad sallad

ca 50 g rostade pinjenötter

ca 4 msk flytande acaciahonung

ca 4 msk crema di balsamico

färska örter, tex timjanSätt ugnen på 200 grader. Rosta brödet lätt eller smörstek det lite i stekpanna. Lägg brödet på en plåt och lägg sedan osten på brödet. Gratinera i ca 5 min. Håll lite koll för osten smälter ganska snabbt, den ska vara mjuk men inte helt rinning när den är klar.

Bottna 4 tallrikar med sallad och ringla över balsamico. Lägg på toasten och ringla över honung. Strö över pinjenötter och dekorera med färska örter.

(Om man vill är det även gott att lägga på en skiva serranoskinka på osten innan servering).

Servera genast tillsammans med ett glas svalt vitt vin.

2 kommentarer:

  1. Såå gott! Jätte fina bilder!
    Ha det jätte bra!
    Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  2. En klassiker är aldrig tråkig!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...