måndag 21 juni 2010

Het fruktsalsa till grillat kött

Om SMHI den här gången har prickat in rätt så är det här en mellandag innan den ordentliga värmen börjar komma in över oss. Och då är det lägligt att vara förberedd med kött och goda tillbehör för en härlig grillkväll.

Just frukt till grillat kött tycker jag lyfter fram smaken av det grillade och av sommaren ännu lite mer. De lena fruktsmakerna kommer i så fin harmoni och stämmer in med den lite rökiga grillsmaken. Lite extra sting från chili och syra från lime gör det inte sämre.

Dagens tips blir denna läckra fruktsalsa som passar väldigt bra till just grillat kött. Så lägg köttet i marinad och förbered salsan så är ni snart redo för kvällens middag.
Till 4 personer


1 mogen mango

1 liten ananas

1 cantaloupemelon

½ liter jordgubbar

1 rödlök

1 röd chilifrukt

1 kippe koriander

1 lime (rivet skal och saft)

ruccolasallad

kalamatioliver

(brieost, valfritt)

Börja med att skala och tärna upp mango, ananas och melon. Lägg frukten i en skål. Snoppa av och dela jordgubbarna. Lägg dem tillsammans med den övriga frukten. Dela chilifrukten och skrapa bort kärnor samt de vita hinnorna. Finhacka chilin och blanda den tillsammans med det rivna skalet och saften från limen med frukten. Strimla korianderblad samt rödlök och blanda dem i salsan. Smaka av med salt och peppar.


Lägg ruccolasallad i botten på ett serveringsfat och lägg över salsan på denna. Toppa med kalamatioliver, lite extra koriander och eventuellt brieost innan servering.

Jättegott tillbehör till tex grillad fläskfilé med en limeyoghurt och kokt färskpotatis eller vitlöksbröd.
Det är även gott att lägga till 2 nektariner i bitar och ½ tärnad gurka i salsan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...