onsdag 5 maj 2010

Fuskigt god Pasta Carbonara
Jag gillar verkligen pasta. Mycket för att det är så enkelt. Det är enkelt att få till mycket smak med få och enkla ingredienser. Och det blir för det mesta väldigt gott. Egentligen är det nog de gånger man "vill" för mycket och väljer ingredienser som konkurerar med varandra och pastan, som det kan bli helt fel. För när det gäller pasta är verkligen enklast godast.

Och en av de mest kända och enklaste pastarätterna är nog Pasta Carbonara. Men eftersom jag tycker att äggulan inte är så god att röra ner i pastan och att såsen blir för tunn med bara grädde så har jag min egen absoluta favorit på en "fusk" carbonara. Som trots fusket ger samma fylliga smak som den äkta.

Testa och döm själva. För mig är den minst lika god, om inte godare, än den "äkta".Fuskigt God

Pasta Carbonara


2-3 pers


  • 1 gul lök
  • 1 paket bacon
  • 2 dl cremè fraiche
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • ca 300 g spaghetti eller linguini

Sätt på pastavattnet, låt koka upp och salta rikligt. Koka pastan. Hacka löken och klipp baconet i strimmlor. Hetta upp en kastrull och fräs löken tillsammans med baconet, baconfettet är tillräckligt för att bryna lök och bacon. Stek tills blandningen är lätt brun. Dra ner värmen och rör ner cremè fraichen. Låt det hela bli varmt och smaka av med salt salt rikligt med grovmalen svartpeppar.

Slå av vattnet när pastan är al dente, krydda med lite svartpeppar och blanda den med såsen. Servera genast med ett gott bröd, sallad och eventuellt parmesanost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...