söndag 16 maj 2010

Cannelloni


Ikväll tänkte jag laga pasta, typ Canneloni. Fyllningen och såserna blir en liten efterapning av en rätt från en Italiensk restaurang på Hagagatan i Stockholm. Det har blivit några besök där under åren och en rätt som i vart fall liknar denna fanns tidigare på deras meny. Tyvärr är den numera borttagen och därför har det blivit några försök att efterlikna den hemma. Efter några justeringar tycker jag nog att min kopian blir lika god som orginalet!
Håll gärna utkick i bloggen för imorgon kommer jag att publicera ett väldigt gott recept på en perfekt fika-kaka!CannelloniRullar:


* 6 st lasagneplattor, färska
* 200 g västerbottenost
* 150 g kokt skinka, tunna skivor
* Färsk salvia

Tomatsås:

* 1 gul lök
* 2 msk olivolja
* 1 burk passerade tomater
* 1 vitlöksklyfta
* 2 krm strösocker
* Någon nypa oregano

Bechamelsås:

* 2,5 msk smör
* 2,5 msk vetemjöl
* 5 dl mjölk
* 2 tsk salt
* 0,5 krm vitpeppar
( *2 krm muskot, riven)


Gör så här.;


Tomatsås: Skala och hacka löken. Skiva vitlöksklyftan. Fräs i oljan ca 3 min. Tillsätt tomater, salt, socker och oregano. Låt såsen sjuda på svag värme utan lock 15–20 min. Mixa med mixerstav och smaka av.
Skiva 150 g av osten med osthyvel, riv resten på rivjärn. Fördela ostskivor, skinka och salvia på lasagneplattorna. Rulla ihop från kortsidan. Svep in rullarna tätt i plastfolie. Lägg kallt fram till gratinering.
Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull. Rör i mjölet och låt det fräsa ca 2 min under omrörning. Vispa i mjölken lite i taget och låt såsen sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och muskot.
Sätt ugnen på 225°. Dela rularna på mitten. Häll hälften av béchamelsåsen i en ugnssäker form eller 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ rullarna i formen. Häll på resten av béchamelåsen och tomatsåsen över rularna. Strö över den rivna osten. Gratinera mitt i ugnen 18–20 min.
Servera med sallad och ett gott bröd.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...