torsdag 29 december 2011

Ljus Rocky Road


God fortsättning och gott slut!Hoppas att ni alla haft en riktigt härlig jul! Kanske njuter ni fortfarande av lite julledighet eller passar ni på att arbeta de sista dagarna av 2011? Tänk att ett år redan förflutit. Vissa år verkligen flyger fram och det har 2011 verkligen gjort. Jag undrar nästan vart det tog vägen nu när man lite smått kan börja summera det.

Omvälvande händelser både i världen och på personliga plan har vi sett, både på gott och ont och det är väl precis som sig bör. Ett år är ju fyllt av både det ena och det andra. Men när jag summerar så känns det verkligen som om vågskålen med positiva händelser och känslor väger tyngre en den med negativa. Och det är ett skönt sätt att sammanfatta ett år på.

För bloggens del är det ett väldigt positivt år! Den sista tiden har antalet beökare stigit i en stadig takt och det otroligt roligt att se ett besöksantalet flera dagar legat en bra bit över 1000 besökare per dag. I ärlighetens namn trode jag aldrig att jag skulle kunna nå dit nu. Men nu är jag faktiskt här, vid ett litet delmål på vägen och det känns både lite smickrande på något sätt och väldigt sporrande. Att den här lilla bloggen som började som något litet där jag verkligen inte kunde något om nått som har med bloggande, design, foto, skrivande osv att göra faktiskt kunde växa överhuvudtaget. Det är lite facinerande för mig.

Och det är nog det som gör bloggande och hela bloggossfären så speciell. För på något sätt så skapar ju alla vi som bloggar något ur tomma intet. Ibland har vi mer att säga, vissa dagar mindre. Men vi börjar varje inlägg med en tom sida som fylls med ord, vackra bilder och kanske något som inspirerar, berör eller engagerar. För det är väl när vi lyckas skapa en känsla hos en läsare som vi lyckas med det vi söker, nämligen att förmedla något? Jag ska inte för djupa mig fölångt i detta men nu när året tickar på sina sista skälvande dagar är detta tankar som brukar komma över mig. Och något jag tar mig från 2011 in i 2012 är känslan att det går att skapa något och förmedla det. Men kanske framför allt att man alltid kan förbättra sig och utveckla det man gör ännu mer.

Jag ser verkligen fram mot 2012 och allt spännande som kommer att hända här och i livet i övrigt. Det är ju både vemodigt och inspirerande att lämna ett år bakom sig för att ta itu med ett nytt. Men nu är det dags och det är om två dagar bara att sätta igång! För början på det nya året kommer verkligen att bli intensiv för mig!

Men fram tills dess att vi sitter i våra finkläder på Nyårsafton och verkligen summerar vårt 2011 så tänker jag fortsätta att njuta av lite julledighet, äta julgodis och bara filosofera i mina myskläder, koftor och tjocka långstrumpor. För väder och sjuka barn gör att man tyvärr tvingas vara inne. Lite rester av 2011 ska ordnas upp och städas undan. Tankar, flytt och annat ska ordnas inför 2012. Men som sagt just nu, just denna regniga torsdags eftermiddag tänker jag bara kura ner mig i soffan med mina sjuka godingar, ta fram lite godis och se på film. Livet är rätt härligt ibland!

Det bästa med julen är nog julgodiset och på något sätt förlängs julstämmningen så länge man kan plocka fram lite hemgjort godis. Mina favorier-listan fylls ständigt på varje år och årets nya favoriter hos mig är den här ljusa rocky road:en och en mörk chokladkola som ni ska få recept på imorgon. Less is more stämmer sällan in på just julgodis och den här Rocky Road:en är verkligen over the top och något extra. Det jag gillar speciellt mycket med den är är kontrasterna mellan sött, salt och lite små surt. Mellan mjukt, knarigt, hårt och lent. Risken när man gör den här typen av godis är att det blir för sött, särskilt om man arbetar med vit choklad, men här tycker jag att jag fick till balansen riktigt bra. För gott bidde det...


Hoppas att Ni njuter av julen lite till, Ni med!
Min Ljusa Rocky Road

400 g vit choklad

1 burk (397 g) kondenserad mjölk

20 g smör

1 tsk vaniljsocker (eller ½ urskrapad vaniljstång)

2½ dl mini marshmallows

2½ dl salta jordnötter

1½-2 dl salta pistagenötter

ca 15 dumlekolor

ca 2 dl sura, torkade körsbär (eller tranbär om du inte hittar "sura körsbär")Fodra en liten långpanna med bakplåtspapper.

Smält samman choklad, smör och kondenserad mjölk i en kastrull eller över vattenbad.

Rör då och då tills det blir en jämn, slät smet. Ta av från värmen och låt det svalna lite grann. Ta undan lite av nötterna, marshmallowsen, dumle och körsbär för att strö ovan på godiset.

Dela dumlekolorna i tre-fyra bitar. Rör ner nötterna och körsbären i blandningen. Tillsätt sist dumlen och marshmallows och blanda samman allt väldigt försiktigt så det inte börjar smälta.

Häll upp i den klädda formen, strö över resterande nötter, godis och frukt. Tryck ner det lite i smeten så att det fastnar och låt stelna i kylen. Skär sedan upp i bitar. Förvara i kyl.Enjoy!


9 kommentarer:

 1. Du det här ser helt underbart gott ut! Den vanliga har jag smakat men ej med ljus choklad.

  Stort grattis till antalet besökare, det är du värd med din finfina sida! :)

  Hoppas din julhelg har varit strålande, önskar dig god fortsättning och en riktigt bra nyårshelg, kram!

  SvaraRadera
 2. Jag gjorde faktiskt vit rocky road förra somras,och de är ju så gott.Jag kan äta dessa året runt så gott som de är
  Hoppas du får ett riktigt Gott Nytt År och ett underbart år 2012
  Kramiz

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig blogg du har! Äntligen någon som, precis som jag, älskar att göra hemlagat godis och fixa!!! Din passionsfruktsfudge måste jag testa! Jag gjorde en mjölkchokladfudge "to die for" innan jul. Mums!

  SvaraRadera
 4. Mycket bra skrivet! Jag vill önska dig en trevlig dag och ett gott nytt år!
  Kramkram

  SvaraRadera
 5. Hemmagjort julgodis är speciellt och mysigt.
  Vill önska dig en ett gott nytt år

  SvaraRadera
 6. Kan bara hålla med dej, vart 2011 tog vägen fattar vi inte, flög förbi gjorde det i alla fall! För övrigt så har du helt rätt i allt om bloggandet också, det är verkligen en fin plats att vistas på:)

  Vi önskar dej en riktigt fin nyårsafton, härligt firande och ett gott nytt år!

  SvaraRadera
 7. Vad underbart att så många har fått upp ögonen för din härliga blogg, det är du väl värd! De här rocky roadsen låter verkligen ljuvligt goda, jag som är så svag för vit choklad! När sedan kondenserad mjölk nämns så är jag såld :D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...