onsdag 30 mars 2011

Macaroner med mangotryffel
De vårliga och ljusa influenserna fortsätter att inspirera mig här i bloggen. Och jag hoppas att det även märks lite i bakverken. Jag tycker själv att de blivit lite ljusare, luftigare och våligare än de lte tyngre vintriga. Men det kanske bara är i min föreställningsvärld det är så och kanske beror allt mest på någonslags pånyttfödelse som jag genomgår varje vår. Nyhetens behag med ljus och luftighet?

Vårkänslor eller ej, så fortsätter min kamp för att få till fina, perfekta macaroner. Nu senast blev dock konsistensen helt perfekt men inte utseendet. Så jag känner att jag kanske är lite på god väg. Tror även att jag "lokaliserat" felet. Fast nästa gång kommer jag att testa sockerlags-varianten. Det verkar som om alla bloggare som testat den lyckas så det är väl upp mig att bevisa att även den går att misslyckas med, eller?

Den senaste satsen med macaroner, med lite ändrat recept, blev som sagt bra. Och fyllningen med mangotryffel var en riktig hit! Så god att man kan äta den som den är eller varför inte vispa in den i grädde till en god mousse.

Men nu blev den fyllning i söta, ljusa och lufta macaroner. Härligt Påskiga i färgen och så där smältade mjuka som en macaron ska vara. Att de inte är de vackraste att se på gör det samma när de är så goda!


Macaroner med Mangotryffel

25 st


mandelkakorna

3 stora äggvitor

45 g strösocker

125 g mandelmjöl

200 g florsocker

½ tsk vaniljsocker


mangotryffel

150 g vitchoklad

½ dl mangopuré

2½ dl florsocker


Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna till ett lätt skum i en bunke med maskin och öka sedan hastigheten allt eftersom. Tillsätt strösockret pö om pö och vispa samman allt till en fast maräng.

Vänd sedan ner mandel, vaniljsocker och flosocker. Blanda försiktigt men ändå så att det blir en blank, fin smet..

Lägg smeten i en sprits och sprits ut 50 st femkronors stora rundlar på klädda plåtar.

Låt kakorna vila på plåten ca 30 minuter innan de sätts in i ugnen.

Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 12 minuter. De ska vara lite mjuka i mitten.

Dra av kakorna från bakplåten så snart de kommer ut från ugnen och låt dem svalna helt.

Förbered tryffeln genom att smälta chokladen över vattenbad och sedan blanda samman den med florsocker och mangopuré (som görs av färsk, skalad, mango som mixats med en handmixer och sedan ev.paserats genom en sil). Låt tryffeln stelna lite i kylen, tillsätt ev. mer florsocker om det behövs.

Bred tryffel på hälften av kakorna och lägg samman dem med resterande kakor.


5 kommentarer:

 1. oh, mangotryffel, det låter som en tiopoängare! Och jag tycker de blev riktigt fina också =)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att de blev fina! :)

  Prova att slå plåten i bordet ett par gånger, när du har spritsat ut klickarna, så får du bort topparna! :

  SvaraRadera
 3. jag tycker de ser alldeles underbara ut! well done. jag köper mina i den franska affären, jag har nämligen varken tålanmod eller ork att göra egna :=)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...