lördag 25 december 2010

JordnötsfudgeGod fortsättning på Er i stugorna! Hoppas att ni haft en skön jul än så länge och att tomten hade med sig fina och efterlängtade paket. Vår jul har varit ganska lugn och skön. Alla blev mätta och nöjda av all mat. Tomten hade som alltid med sig på tok för många paket som ingen verkade bli missnöjd med, eller över.
Idag har vi bara slappat hemma så barnen fått leka med sina klappar under lite lugnare former. Ätit en god julbordslunch och softat. En härlig jul helt enkelt!

Om det är någon som börjat få slut på sitt julgodis så vill jag passa på att ge Er ett recept ni egentligen skulle fått den 23:e men tiden rann bort för mig den dagen. Men godis behövs hela julen lång så här kommer en god fudge med lite amerikanskkänsla. Inte fullt så krämig som de andra recepten jag bidragit med i år utan lite torrare. Men försvinnande god! Så den passar ju egentligen rätt bra idag, på juldagen, då de firar jul over there.


A Very Merry Christmas!Jordnötsfudge
ca 60 st

135 g smör

1½ dl slätt jordnötssmör

2 tsk vaniljextrakt

5½ dl florsocker

1 nypa salt

ev smält mjölkchokladSmält smör och jordnötssmör i en kastrull. Ta av när det kommer till kokpunkten. Blanda då ner florsocker, salt och vailjextrakt. Rör tills det blir en slät och klumpfri massa.

Häll smeten i en klädd form, ca 20x20 cm och jämna till ytan. Lägg en mit plastfolie direkt på toppen av fudgen och ställ den i kylen tills den stelnar. Det tar minst en timme.

Ta ut när fudgen satt sig och ringla eventuellt över lite smält mjölkchoklad. (Jag gillade det eftersom det påminner lite om snickers då).

Skär upp i lagom stota kuber. Fudgen kan förvaras i sval eller kylskåp i en lufttät burk.Tips! Överbliven fudge är jättegod att smula över glass eller vitchokladmousse.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...