söndag 12 december 2010

Hot White Candy Cane Chocolate (Varm Vit Polkagrischoklad)Jag vet inte om det är den härligt ginstrande snön som lyser i solskenet, att vi nalkar oss julen eller den bitande kylan som verkligen nyper i kinderna som är mest skyldig. Men det är något med dela situationen just nu, vid just den här tiden på året, som gör mig väldigt sugen på pepparmint. Helst i form av polkagrisar. Den friska och lite kyliga smaken är på något sätt vinter i ett nötskal. Men märkligt nog påminner den mig även om sommaren. Polkagristillverkning är något jag nämligen bara besökt om sommrarna. Givetvis har jag varit i polkagrisens huvudstad Gränna, men det fanns även tillverkning på Sommarland (av alla ställen) när jag var liten. Det är i vart fall med välbehag jag känner doft av pepparmint idag och vips springer tankarna iväg både till ginstrande vinterdagar, som denna, och till varma barfota sommardagar.

Vid närmare eftertanke är nog polkagrisar ett av mina absoluta favoritgodisar. Det finns smaker för alla tillfällen och får ni möjlighet att testa helt nylagad, ännu inte helt svalnad polkagris, så är det en ny dimension av polkagrisupplevelser.

Jag hoppas att ni inte tröttnar på mina polkagrisexperiment för här kommer ett till. Och jag kan lova att det snart dyker upp några till. Om ni vill testa några andra recept på temat för dagen så har bloggen recept en härlig cheesecake och fudge (bara att klicka på orden så kommer ni dit).

Dagens recept är ett flytande välbehag. Hela kroppen fylls av en uppfriskande men samtidigt lugnande värme, ett skönt välbehag. Jag tror faktiskt att just den här chokladen, Hot Candy Cane White Chocolate,är den godaste jag druckigt. Kanske något att längta till efter vinterns långpromenader? Vill man, så kan man spetsa till den med lite konjak som ju är så gott till vit choklad.Hot White Candy Cane Chocolate
1 stor eller 2 mindre koppar


ca 2½ dl mjölk

1 tsk vaniljsocker

ca 25 g vit choklad (några rutor)

1 polkagriskäpp

vispad choklad

krossad polkagris (till dekoration)


Häll mjölken i en kastrull och tillsätt vaniljsocker. Värm försiktigt så att det blir riktigt hett (enklast, och kanske säkrast, i en teflonkastrull).

Bryt under tiden chokladen i mindre bitar och lägg den i en stor mugg eller kopp. Bryt även av nedre delen av käppen och lägg den i koppen. Slå över den heta mjölken och rör så att allt löser upp sig.

Häng resterande käpp på kanten för dekoration (eller lägg den i koppen om du hellre vill det). Klicka på en klick vispad grädde och garnera med lite polkagriskross. NJUT!
Det här är även mitt bidrag till Månadens Sötsak hos Söta Saker.White Chocolate on FoodistaWhite Chocolate

7 kommentarer:

 1. Det låter riktigt gott och är perfekt till denna vinterkylan vi har för tillfället.

  SvaraRadera
 2. Shit, vad gott det lät!
  Det blir en sån här i helgen! =D

  SvaraRadera
 3. Åhh! Polkagrisstavar är sååå fint! Jag har mina i granen!!! ;)

  SvaraRadera
 4. Det lät riktigt mumsigt och inte allt för sött! :D Tack för tipset.

  SvaraRadera
 5. Åh så gott. Sådan får det bli vid nästa helgfika!

  SvaraRadera
 6. Det här måste jag prova! Det låter alldeles underbart gott!:D

  SvaraRadera
 7. Oh va gott de lätt, den måste ja testa när kylan kommer :D

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...