måndag 15 mars 2021

Christmas Dalgona Coffee

 


Scroll down for english


Nu är det jul igen och nu är det jul igen - och julen varar än till påska'!....


Japp, tänker ni nu, nu har det äntligen hänt. Det har slagit över heeelt för henne och hon är på riktigt helt spring språngande galen! Kanske inte är riktigt illa det står till i denna hjärna - men nästan. Pandemitrött är jag i och för sig som sjutton men det är inte förklaringen till denna tossighet med att publicera julrecept i mars. Jag hade (som ni kommer att få se) faktiskt förberett för inlägg i december men trots alla mina goda intentioner om att publicera julrecepten innan jul så bidde det inte riktigt så... Jag kämpar liksom fortfarande med att få till den här rutinen att blogga igen. Så, kommande dagar kör vi ett litet bootcamp - det ska bli ett inlägg om dagen! Fyra julrecept och så avslutar vi med ett "vanligt". Vad sägs om det? Du finns det här på bloggen till nästa jul och jag kan lägga upp nya roligare saker då!



Har ni förresten tänkt på att det egentligen inte är så himla stor skillnad på det vi bakar till jul och till påsk? Hemlagat godis och saffransgula bakverk fungerar lika bra oavsett om det är snö och kallt eller tö och tja- typ - varmt. De recept jag kommer att lägga upp går med fördel att baka även till påsk - byt bara ut dekorationerna till påskiga istället för juliga så vips får du något gott att ställa fram på Påskbordet! 

Som en liten försenad julklapp, eller tidigt påskägg, får ni en liten nyhet idag på bloggen. Printbara recept!!!Äntligen!!! Jag vet inte hur mycket ni störs av att inte kunna printa ut ett recept ni hittar på en blogg på ett enkelt sätt. Gärna utan att få med helsides bilder, reklam och annat otyg. Och helt ärligt Blogger är urkasst när det kommer till detta med roliga plugins, jag har till och med skaffat en WP-blogg bara för att få till detta med printbara recept (sen är det den där lilla detaljen att jag och WP fortfarande inte kommer överens så den bloggen har inte riktigt hänt än som jag tänkte mig... Opps...) Men, om jag nu kan få detta att fungera här så kanske jag kan avsluta tanken på WP en gång för alla? Kanske?



Nog chitchattat för idag! Nu ska jag lägga ner en liten (jaja, jag vet att det blir en lång) stund på att lära mig att få till receptkortet. 


Hoppas ni haft en riktigt härlig start på veckan!

Xoxo Louise 


Yield: 2
Author: Louise Persson
Christmas Dalgona Coffee

Christmas Dalgona Coffee

Prep time: 10 MinTotal time: 10 Min
Fluffig och läskande kaffedrink - här med en julig twist!

Ingredients

  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk hett vatten
  • 2 msk krossade polkagrisar
  • kall mjölk
  • isbitar

Instructions

  1. Lägg kaffepulver, socker och polkagriskross i en tillbringare eller hög smal vispskål. Häll över kokande vatten och vispa med en elvisp ett par minuter tills det blir ett fast skum.
  2. Lägg  rikligt med isbitar i två glas och fyll på med kall mjölk . Toppa med kaffeskummet, lite extra krossad polkagris och servera direkt.
Created using The Recipes Generator
/>



Now it's Christmas again and now it's Christmas again. And Christmas last until Easter!  At least it is so in a Swedish Christmas carol. And now it is alo true here on the blog. Just kidding... I'm not mad, maybe a bit crazy, but the truth is that December came and went and the Christmas recipes I had plan publish remained safe in my PC and not on the blog... So, we're having a week of Christmas in March! Luckily, these recipes are just as jummy for Easter as for Christmas, just swoop the Sainta for a Easter Bunny! 



And I have a late Christmas gift - or an early easter egg for you! My gift to you - printable recipecards! I finally made it!


Hope that you all have had a great start to this week!


Love, Louise


Yield: 2
Author: Louise Persson
Christmas Dalgona Coffee

Christmas Dalgona Coffee

Prep time: 10 MinTotal time: 10 Min
A fluffy and refreshing coffedrink - here with a Christmasy twist!

Ingredients

  • 2 tbsp instant coffee
  • 1 tbsp caster sugar
  • 2 tbsp hot water
  • 2 tbsp crushed candy canes 
  • cold milk
  • ice cubes

Instructions

  1. Put the instant coffee, sugar and candy canes in a high bowl. Pour over the hot water and with an electric hand mixer whisk until it forms a firm foam.
  2. Put plenty of ice in two glases and pour in cold milk. Top with the coffe foam and serve immediately.
  3. Enjoy!
Created using The Recipes Generator
/>




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...