fredag 27 november 2020

No Churn Chocolate Fudge and Mint Chocolate Chip Ice Cream

 



Scroll down for english


Äntligen fredag! Det börjar kännas att det närmar sig slutet av en skoltermin nu - det blir allt svårare att gå upp på morgonen och att få upp kidsen! En välbehövlig helg närmar sig men innan vi tar en fredagsdrink blir det jobb och lite stallmys. En eftermiddag i stallet är nog det bästa sättet att varva ner veckan och inleda helgen på! 

Och äntligen är det Advent! Jag är starkt traditionell till när vi ställer fram julljusstakarna och hänger upp adventsstjärnorna (nej, jag är inte traditionell här utan hänger glatt upp flera!) det är första Advent som gäller. Inget tjuvstartande här, även om även jag varit sugen på att tjuvstarta detta urbotat trista 2020. När i princip allt roligt som inte kan ske i hemmet med familjemedlemmar är borttaget och snön lyser med sin frånvaro ter sig vardagen extra trist och grå. Därför känns det extra mysigt i år att få ta fram lite ljus och framtidstro.




Har ni några särskilda traditioner runt första Advent? När jag var liten och bodde i Skara var det givet att gå på julmarknaden och se på Tomteparaden (eller att delta i paraden när jag blev större, vet inte hur många år man förfrös fingrarna när jag spelade i paradorkestern...). Det var alltid så underbar julstämning nere på stan denna dag - allas förväntan, doften av brasor, marschaller och brända mandlar, myllret och man stötte alltid på någon man inte träffat på länge, kanske vann man något på ett lotteri...  Efteråt gick vi hem och drack glögg och åt pepparkakor (just denna dag pepparkakor från Gustafssons Bageri). Verkligen supermysigt! I Uppsala blev det inte lika mysigt med stundande tentaångest men julskyltning, julmarknad och musik i någon kyrka hanns alltid med. Östersund är lite torftligare med adventsmys och julskyltning eller julmarknad på just första Advent. Vi har dock skapat en egen tradition med att vi efter julpyntandet tänder på lilla julby, dricker glögg och äter pepparkaka. Sen tjuvstartar vi julen med ett litet julbord. Ibland undrar jag om inte julmaten smakar extra gott just på första Advent och på Juldagen...




Jag vet att jag egentligen borde dela med mig av något härligt julrecept idag - men så blir det inte! Det kommer att komma upp julrecept med men idag blir det glass. Vem blir inte glad av glass? Och ännu bättre blir det när det dessutom är fråga en super enkel och ändå lyxig choklad glass - fylld både med en krämig fudgesås och chokladbitar. Så härligt!!! Jag har för det mesta en burk med salt kolasås och en burk av denna chokladfugesås i hemma i kylen men om man inte är lika knäpp som mig är den enkel att göra och utan krångliga ingredienser. 


Hoppas att ni alla får en härlig fredagskväll och en fridefull första Advent!

Xoxo, Louise






No Churn Lemon Meringue Cheesecake Ice Cream


Ingredienser 

1 burk sötad kondenserad mjölk
300 ml vispgrädde
1 tsk vaniljextrakt
25 g kakao (4 msk)
50 g hackad mintchoklad
Chokladfudgesås att rippla med (recept här)

Gör så här:

1. Häll grädden, kondenserade mjölk, vaniljextrakt och kakao i en stor skål.

2. Vispa med elvisp tills smeten tjocknar och börjar få lite styvare toppar.

3. Vänd ner den hackade chokladen. Häll hälften av smeten i en form. Swirla ner några matskedar chockladfudgesås. Täck med resterande glassmet. Rör ner ytterligare några matskedar av fudgesåsen. Avsluta eventuellt med att strö över lite kanderade nötter.

4. Täck med plastfolie och frys tills glassmeten stelnat, ca 4-6 timmar.

5. Ta ut och låt glassen mjukna några minuter innan den serveras.







Hi!

Happy Friday to all of you! I will  wirte more text tomorrow but right now I'm gonna have a Friday evening with my family 💓 I hope you will love this ice cream just as much as we do!

Take care and have a lovely First of Advent!

Lots of love, Louise






No Churn Lemon Meringue Cheesecake Ice Cream


Ingredients

1 can sweetened condensed milk
300 ml heavy cream
1 tsp vanilla paste or vanilla extract
25 g cocoa powder (4 tbsp)
50 g chopped mint-chocolate
Chocolate fudge sauce (recpie here)

Gör så här:

1. Put cream, condensed milk, vanilla and cocoa powder into a large bowl and with an electric hand mixer whisk until thick and quite stiff peaks forms.

2. Pour half of the ice cream mixture into a container. Swirl in a couple of tablespoons of the chcolate fudge sauce. Pour in the rest of the ice cream mixture. Swirl in some more of the fudge sauce. Finish with some candied nuts if you want to. 

4. Cover with plastic film and freeze until set, 4-6 hours.

3. Remove the ice cream from the freezer a few minutes before serving.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...