tisdag 2 juni 2009

Double Baked PotatoesEn bakad potatis behöver inte bara serveras med en god röra, gräddfil eller smör. Ett sätt att göra en enkel potatis ännu godare är att dubbelbaka den.

Gröp ur innanmätet och mosa det fluffigt tillsammans med lite ost, kyckling, bacon, rökt renkött, lök, paprika eller lite annat gott. Fyll skalen igen och strö över lite ost för att sedan gratinera av det i ugnen. Snabb och enkel middag om man förbakar potatisen lite i micron innan den sätts in i ugnen för att få lite skorpa.


Dena variant på Double Baked Potatoes fick jag inspiration till från en av Rachel Rays kokböcker, en glad tjej i köket som man kan se på TV3 på förmiddagarna.

Double Baked

Potatoes
Du behöver till 2 personer;


  • 2 bakpotatisar
  • 1 paket bacon
  • 2-4 salladslökar
  • lite inlagd grön chili
  • ½-1 dl crème fraiche
  • ca 1 dl stark riven ost (tex cheddar, västerbotten eller svecia)
  • salt och peppar

Baka potatisen tills den är mjuk rakt igenom, tar ca 40-60 min i 225 graders varm ugn. (Går även bra att förbaka i micron ca 10 min innan potatisen sätts i ugnen 15 min). Undertiden potatisen bakas förbereds fyllningen. Strimmla och stek baconet. Hacka löken, inklusive det gröna och lägg det i en skål tillsammans med bacon och hackad chili.
Ta ut potatisen och låt den svalna lite innan den delas på längden till två halvor. Gröp ur men spara lite inanmäte så skalet fortfarande har stadga. Lägg urgröpt potatis i skålen, salta och peppra ordentligt och mosa ihop allt tillsammans med crème fraiche till en inte allt för fast röra. Vänd ner hälften av osten.
Fyll skalen med röran ochh strö över resterande ost. Gratinera i 225 grader tills osten börjat smälta men inte tagit så mycket färg. Servera med en god sallad och ev lite gräddfil.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...