måndag 9 mars 2009

Plugg-Nostalgi
Vissa kvällar är sköna, riktigt sköna. Som denna. Båda barnen sover gott, mätta, belåtna och tillfreds. Det värmer gott i mammahjärtat när man tittar till dem och hör deras förnöjda snusande. Då känns det även lite extra avkopplande att sitta ner, slappna av med en kopp thé, surfa lite och blogga lite.
Vi försökte börja med en ny vana idag, middag lite tidigare och tillsammans med vår dotter som varit lite (läses mycket) kinkig med maten ett tag. Vet inte om det berode på god mat men hon åt som ett lejon och var mycket nöjd, precis som hennes föräldrar!

Middagen idag är inspirerad av ett minne jag har från min studietid i Uppsala. När jag pluggade fanns det ett litet pastahak en trappa ner från Saffets, Pasta Express hette det och de serverade billig och för det mesta väldigt goda pastarätter. Deras paradrätt var helt klart en Pasta med kyckling i currysås och efter mycket funderande har jag nu lyckats efterapa denna enkla och goda rätt. Efter att ha prövat en rad olika currysåsrecept visade sig såsen vara mycket enklare än jag utgick från. Såspulver var den enkla lösningen. Knorrs Currysås visade sig ha den rätta smaken. Tänka sig...


Och hur blev maten?

Med tanke på att vår dotter åt två portioner utan protester och med förnöjda "Mmmmm", att sambon åt glatt och att jag flyttades tillbaka till 1998 och en soffa på Pasta Express så lyckades mitt försök att terskapa en nostalgirätt! Det var riktigt gott, trots pulversås och lite extra ingredienser som inte fanns i ursprungsrätten.

Ett stort plus får rätten eftersom den är en perfekt genväg i köket och tillåter en kylskåpsrensning. Jag hade en halv grillad kyckling kvar, en skvätt grädde, lite paprika, lite lök och en liten hög ärtor i frysen. Perfekt att slänga ner i pastasåsen. Givetvis går det lika bra med stekta kycklingfiléer eller andra kycklingrester.
Vi passade även på att testa fullkornspasta. Det var ett tag sedan jag åt detta nu och tyckte det var på tiden igen. I mitt försök att komma så nära orginalrätten som möjligt köpte jag den pasta som serverades i Uppsala, Cortelli, en räfflad pasta som ser ut som en korkskruv. Valet föll på Kungsörnen som var enda fabrikant med just den pastasorten. Tyvärr blev jag lite besviken på att det inte framgick av förpackningen att det var fråga om väldigt små pastaskruvar, inte "normal"stora som jag förväntat mig. Men i det stora hela så gjorde det inget. Pastan var nämligen mycket god, perfekt för en ettåring men även föräldrarna och den kommer lagas igen. Har på känn att den kommer bli perfekt i pastasallader.
PASTA MED KYCKLING I CURRYSÅS


á la Pasta ExpressDet här behöver du;
  • 2 påsar Knorr Currysås
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • ½ grillad, urbenad kyckling
  • 1 rödpaprika
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 näve gröna ärtor
  • salt, peppar
  • lite extra currypulver
Vispa ner påsarnas innehåll i mjölken blandad med vattnet och koka upp det. Koka tills såsen tjocknat lite. Blanda sedan ner tärnat kycklingkött, strimmlad paprika, strimmlad rödlök, vitlök och ärtor. Låt såsen koka ihop på svag värme ca 10 min. Smaka av och krydda ev med lite extra salt, peppar och curry.


Servera såsen med pasta och en god sallad.


Bilder; Louise´s Spis och Kungsörnen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...