måndag 16 augusti 2010

Baba Ganoush

Det är märkligt hur tiden flyger iväg så här efter semestern. Det tar tid innan man kommit in i den gamla lunken och sina vanor. Därför har tyvärr bloggandet blivit lite lidande en period men nu börjar det nog arta sig igen och här kommer det utlovade receptet på en härlig Baba Ganoush.

En enkel och så god röra som faktiskt är väldigt enkel att tillaga, även om den tar lite tid eftersom auberginen ska ugnsbakas ett tag. Men om man är förutseende nog så kan man baka av auberginen i samma veva som man gör något annat som kräver tillagning i ugn, som en potatisgratäng eller ugnsakade grönsaker.




Baba Ganoush


2 stora aubergine

saft från en halv citron

ca 2 dl turkisk- eller mezeyoghurt

1-2 pressade vitlöksklyftor

salt och peppar

olivolja

(bladpersilja eller koriander)


Sätt ugnen på 225 grader. Pricka auberginen med en gaffel eller sticka och ugnsbaka den tills den är riktigt mjuk, ca en timme. Ta ut och låt den svalna lite. Dela på mitten och gröp ur. Mosa köttet med en gaffel. Tillsätt hälften av citronsaften samt vitlök och låt det svalna.

Rör ner yoghurt och smaka av med salt, peppar och citronsaft.

Om man vill kan man även röra ner hackad bladpersilja eller koriander i röran, jag brukar oftast hoppa över detta och bara garnera med endera av dem.

Ringla över lite olivolja och garnera med persilja eller koriander innan servering. Servera tillsammans med ett gott bröd eller som tillbehör till en god maträtt.

2 kommentarer:

  1. here is so many inspirations!

    have a nice time!
    Paula

    SvaraRadera
  2. Jag brukar ha sesampasta inte yoghurt..ska testa det.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...