tisdag 7 juli 2009

Vinbärskaka med glasyr



Efter några turer med vår ugn så verkar den nu fungera (får hoppas att det håller i sig nu också!). Eller är jag kanske för snabb med att ropa hej? Diagnosen är fortfarande okänd men det verkar som om det var fråga om en lös eller klämd sladd. Förhoppningsvis kommer resultaten vid bakning och matlagning det att bli bättre och bättre ju mer vi lär känna varandra, ugnen och jag.

Gjorde en kaka på röda vinbär idag och den blev riktigt lyckad, så lite nöjd är jag nu. Även om det fortfarande svider att min födelsedagstårta igår blev ett totalt misslyckande pga att bottnarna inte blev som de skulle. Men nu känns det som om jag återhämtar mig med bättre och bättre resultat!


Det recept jag använt här är ett typisk "röra-ihop" recept. Snabbt, superenkelt och gott! Vilka bär eller frukter man använder är en smak eller tillgångsfråga. Jag använde nu röda vinbär eftersom jag vill göra plats i frysen för nya bär. Rabarberna frodas nämligen och våra fruktbuskar dignar under klasar av svarta o röda vinbär!



Röd Vinbärskaka
med glasyr


Du behöver;
  • 75 g smält, avsvalnat smör
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½-2 dl färska eller frysta vinbär (eller andra bär)

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en springform. Rör ihop socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker, ägg och smör. Vispa ej!!!

Häll smeten i springformen och fördela bären över. (Frysta bär behöver inte tinas). Grädda mitt i ugnen ca 25-30 min. Ta ut och låt svalna.

Rör sedan ihop en glasyr av 1 dl florsocker och 1 msk vatten. Ringla den över kakan och låt stelan innan servering. Servera med glass eller vaniljsås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...