torsdag 16 juli 2009

Russinbröd med ricotta, nektariner och hallon




Satt tidigare här hemma i en skön fotölj med regnet strillande utanför fönsteret och drömde mig bort med ett nummer av den engelska mattidningen Olive som ges ut av BBC. Det ena härliga sommarreceptet avlöste det andra och lockade pockande.

Men med ett recept blev det kärlek vid första ögonkastet. Russinbröd med ricotta, skivade, saftiga nektariner och solmogna hallon. Smaker som nästan skriker sommar! De gånger man känner smakerna i munnen bara av at läsa et recept, de gångerna kan man vara säker på att det kommer att bli en smaksensation. Jag har ännu inte prövat receptet men jag är säker på min sak, det här blir gott! Tänk er en sommarförmiddag, en solvarm furstutrapp, fågelkvitter, en lättbris och så denna goda smörgås med smak av sommar. Tillsammans med en kopp thé elle kaffe kommer det vara rena idyllen och stor njutning.


Själva smörgåsen är inte mer komplicerad än att du mixar 100 g ricotta med skalet av 1 lime. Rostar fyra skivor russinbröd och brer på generöst med ricotta. Skivar en saftig nektarin i tunna skivor och sprider ut dem över ricottan tillsammans med hallon. Ringla sedan över lite flytande honung och om du vågar, toppa med lite färsk timjan. Bjud någon du tycker om för detta räcker till två personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...