tisdag 17 november 2020

Aviation Cocktail - and a new beginning


Scroll down for english


 Jag vet nog inte vem av oss som är mest chockad - du som läser detta eller jag! Men här kommer trots allt ett nytt blogginlägg - och det kommer att komma fler. Det har jag bestämt mig för.

I'm back

Det har varit ett långt uppehåll, inte vad jag planerade för eller hade tänkt mig överhuvudtaget, men det blev så. Luften gick lite ur mig av olika orsaker och det svårare och svårare att sätta sig vid datorn för att skriva ett inlägg.... Men jösses vad jag har saknat bloggandet! Jag har under min frånvaro både bakat, lagat och fotat - det har bara varit den här lilla detaljen att hitta gnistan vid tangentbordet som saknats. Märkligt nog eftersom jag älskar att skriva och dela med mig av vad som hänt i mitt kök. 

2020 har minst sagt varit ett märkligt år men jag hoppas att återupptaget bloggande ska göra avslutet betydligt bättre än vad de senaste månaderna varit. Jag tror vi alla behöver få komma undan den vardag vi nu tvingats in i (jag vägrar kalla detta "det nya normala", det finns inget normalt över livet under covid och det är inget liv jag vill leva i fortsättningen). Att få flytta fokus mot något annat är mer än behövligt - särsklit nu när vi är mitt i det redan grå november och julen står för dörren.

Jag tänker absolut inte göra en lång uppdatering om vad som hänt i livet under denna tid mer än att barnen har blivit större (vad fort det går!), vi bor kvar utanför Östersund, jag tycker fortfarande inte om att rensa rabatter och har inga som helst gröna fingrar och det har visat sig att jag har celiaki - no more gluten. Som ni antagligen redan listat ut kommer bloggen därför i fortsättningen att vara glutenfri - men - min ambition är att recepten ska gå att göra både glutenfria och med vanligt mjöl. Jag har under några år nu bakat massor från bloggen och så klart även annat då jag ersatt vanligt mjöl rakt av mot Finax röda glutenfria mjölmix tillsammans med lite xanthan gum och resultatet blir kanon! Om man inte säger att ett bakverk är glutenfritt är det ingen som märker det 😉 Det enda som är svårt att få till lika bra är bröd - gud vad jag saknar ett nybakat segt gott surdegsbröd. Men jag jobbar på att få till även goda och enkla glutenfria bröd! 

På ett sätt börjar jag där jag även slutade. Receptet på Aviation Cocktail var det som jag hade tänkt lägga upp innan det blev ett oväntat långt uppehåll. Så jag tar helt enkelt bara vid där jag slutade, visst känns det redan som om jag inte varit borta?!!! Jag snöar gärna in på saker och "fastnar" gärna där om det så är att det går jättebra att laga samma maträtt flera dagar i rad (jag lovar att jag inte gör det nu när jag har familj men när jag pluggade var det inga problem att äta tex chili con carne åtta dagar i rad eller så), att alltid köpa samma tre sorters godis bland plock godiset, se samma TV-serie på rundgång (ja, jag har sett Gilmore Girls såååå många gånger om och om igen att jag inte vet hur många det är längre) eller att alltid beställa in samma drink innan maten (Dry Martini - eller Dirty Martini). Men på den senaste tiden har jag faktiskt blivit lite modigare på den senaste, nu var det iof väldigt länge sedan vi var ute på restaurang, men det har svävat upp en ny liten favorit White Lady (lovar att det kommer ett recept på den med). Nu är jag inte den som är bäst på drinkar men ibland är det rätt mysigt att blanda till en drink på fredagskvällen, sätta på lite jazz på Spotify och ta fram lite tryffelchips  för att runda av veckan och börja helgen medans maten blir klar. I dessa lägen blandar jag gärna till en Aviation Cocktail, den ger den där rätta 20-tals (nej, jag menar absolut inte 2020, det finns inga rätta känslor över 2020 - jag snackar 1920 med underbara klänningar och cocktail i coupéglas). Sötsyrlig och så klart med ett körsbär. Jag älskar den blålila färgen men det går jättebra att utesluta crème de violette och istället få en ljus cocktail - men det är något lite extra vagant med det ill-rosa körsbäret mot den svala blå drinken....

Till helgen får det bli lite Michael Bublé i högtalarna och något gott att dricka i ett coupéglas. Det är förvisso bara tisdag men vi behöver något att se fram mot i dessa tider. Och det kommer att komma lite andra nyheter rörande bloggandet också!




Aviation Cocktail

1 glas

Ingredienser

4 cl gin
1 cl Maraschinolikör
0,5 cl Crème de Violette (alternativt Parfait Amour)
2 cl citronjuice
1 marashino-körsbär till dekoration

Gör så här:

1. Mät upp alla ingredienser till drinken och häll dem i en shaker. 
2. Fyll på med is och skaka väl.
3. Sila upp drinken i ett glas och släpp ner ett körsbär.

Sätt på lite härlig jazz och servera direkt!





Long time no see - but here i am! I´m back!!! It was never my intention to have a break this long, but it ended out this way. And how I have missed blogging! I have never stoped baking, cooking or taking photos but I have lacked energy to write blogposts. I will not dull you with what has happend during this time, but one thing worth telling is that I have discovered that I have celiac desease. It´s not a problem for me but it was an transistion from baking with gluten to now be gluten free. So, from now on this is a gluten free blog - but my ambition is that my recipes will work just as well regardless of what flour you use. I have baked a lot of my recipes from the blog and just substituted regular flour with an 1-to-1 gluten free flour mixture and no one can tell the difference!


So, I´m starting this new beginning with the blog with one of my fav-drinks, Aviation Cocktail. I love the sour-sweetness and the retro 1920´s feeling over it. 



Aviation Cocktail

1 glas

Ingredients

4 cl gin
1 cl Maraschino liqueur
0,5 cl Crème de Violette (optional Parfait Amour)
2 cl lemon juice
1 marashino cherry for decoration

How to:

1. Add all ingredients to a shaker. 
2. Add ice and shake well.
3. Strain into a cocktail glas and drop down a cherry.

Put on some jazz and serve the drink right away!



3 kommentarer:

  1. Vad roligt att du är tillbaka! ❤️

    SvaraRadera
  2. Wow vad kul! jag går in här med jämna mellanrum för inspiration och har bakat flera tårtor från dig som varit en stor hit bland alla. Välkommen tillbaka!

    SvaraRadera
  3. Wow! Härligt att du är tillbaka!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...