tisdag 24 januari 2012

Snart Final i Årets Kock 2012


God tisdag!

Hoppas att ni alla haft en riktigt skön dag. Själv har jag rest upp till Stockholm, börjar bli en rutin nu, hunnit avverka en rad ärenden och äntligen, äntligen köpt mig en ny kamera! Kors i taket... Det tog sitt lilla tag att komma till skott men nu är en söt liten Nikon ny familjemedlem. Och vilken skillnad det är på korten tagna av denna och min gamla digitalkamera. Milsvidd, minst sagt. Trots att det var mörkt ute när jag väl kom hem och kunde testa lite så är korten bra mycket bättre än de tagna i dagsljus med min gamla. Ska bli så kul att komma igång att fota mina bakverk och mat igen. Nu har jag verkligen något att leka och utvecklas med. Nu riktigt längtar jag efter att få börja fota i köket igen. Ska bara se till att ha ett kök först. Det är lätt absurt och surrealistiskt att det snart bara är en vecka kvar tills flyttlasset går. Och just nu saknar vårt nya hus kök, tvättstuga, toaletter mm. Men fint blir det och trots att det låter som om mycket saknas så är allt på G och det kommer (förhoppningsvis) att bli klarare snabbare än vi tror. Om ett tag är ju även vi där och hjälper till.

Men nog om detta. Här i Stockholm har jag faktiskt ett kök och imorgon ska jag försöka ta mig i kragen och baka av en smart sufflé på kvällen så att ni får ett gott, praktiskt recept och kanske även lite bättre bilder.

Fast nu är jag ju inte här för att baka och laga mat själv. Imorgon ska jag njuta av att se sanna proffs laga mat i en av årets höjdpunkter för mig. Tyvärr verkar det som om TV inte sänder finalen av Årets Kock alls i år (rätta mig gärna om jag har fel). Synd, men inte förvånande för det har blivit allt sämre sändningar från denna tävling genom åren. I nästa inlägg kommer ni att kunna följa finalen live här på bloggen. Mellan 9.00 och ca 14.30 pågår själva matlagningen och kl 18.00-19.00 kan ni följa sändningen då vinnaren koras. Om jag inte skulle fått till detta på rätt sätt så kommer finalen även att sändas hos till exempel
Årets Kock eller Mat och Vänner. Om ni har tid och lust att följa detta så är det verkligen en upplevelse att få se sex otroligt skickliga kockar skapa fantastiska rätter på bara några timmar.

Just nu är kockarna på Waterfront och förbereder sig och sina kök. Jag misstänker att de nyligen fått reda på råvaruko
rgen och börjat fundera (eller panika) över hur den andra rätten skall se ut. Temat för Årets Kock 2012 är Det nya svenska arvet och huvudråvaran är hel svensk biffrad med ben från Gotland, (från Ringvide gård på Gotland). Mer i detalj hur tävlingen går till och hur den bedöms kan ni läsa här tillsammans med bilder och recept. Eller vad sägs om Nystekt ryggbiff med majrovskräm, fettemulsion och rökt märg (Daniel Engellau), Gotländsk hängmörad biff och rödbetor med toppmurklor, anjovis, pressad savojkål, dill gräddfil och kryddpeppar (Fredrik Lagberg), Gotländsk hängmörad oxrygg Bordelaise serveras med rotfrukter från Skagsgård (Daniel Räms), Biff med korv, äpple, kål och lök (Leo Frodell), Hällstekt biff med rökt märgsmör och nordisk hetta (Klas Lindberg) eller kort och gott Svensk biffstek med lök (Albin Wessman). Härliga tolkningar på temat och mycket vackra maträtter

Varför inte briljera lite och laga vinnarrätten till helgen?

Bild på Albin Wessmans finalrätt lånad från Årets Kock.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...