måndag 14 oktober 2013

"MidvinterGuld" - en vinterbakelse med Hjortronmousse x2, Vispad Mandelpannacotta och gyllene Hjortroncoulis

Vintern... Snart är den här! Längtar ni lika mycket som jag? Tänk er bara gnistrande snö som reflekterar gyllene solstrålar över ett fruset landskap. Den lågt stående solen, på väg att sänka sig mellan fjälltopparna, rosor på kinderna och ett stilla, fruset, lugn. Längtan efter att få komma hem och in till en värmande brasa.

Just den lite karga vyn och känslan av att pulsa i snön en dag när solen sänker sig över fjällen var en del av min inspirationen till den här vinterbakelsen. Smakerna har jag hämtat från det vintrigaste bakverket i min bok - mandelmussla med vispad grädde och hjortron. Här har jag återskapat mandelmusslan som en bakelse med två sorters hjortronmousse, vispad mandelpannacotta och en gyllene hjortroncoulis. En hyllning av vintern från mig med en liten touch från norr.Och tydligen skulle skulle vintern helst vara här redan. För om ni frågar min dotter skulle det mer än gärna snöat redan igår. Jag känner att snön gott kan vänta ett par dagar till... Och det är också vad som väntar. Väderprognosen har skvallrat om att det kommer snö redan på torsdag här och det passar ju perfekt eftersom senaste numret av BAKA lockar med läckra vinterbakelser från mig och fyra andra underbara bloggare.

Jag (och min vinterbakelse) är nämligen med och tävlar i BAKAs bloggtävling om den bästa vinterbakelsen! Min och de övriga bakelserna, samt recepten, hittar man i senaste nummret av baka som kommer ut 14 oktober. Vem som vinner avgör Ni läsare och jag hoppas verkligen att Ni vill rösta på mig! Och det är fin-fina priser för er som röstar! Själv skulle jag absolut inte tacka nej till första priset som är en privattårtkurs värd hela 10.000kr!

SÅ HÄR TÄVLAR DU:

Fundera ut vilken av våra vinterbakelser som tilltalar Dig mest.

Skicka sedan ett mail till baka@matochvanner.se senast den 1 november 2013 med namnet på din favorit bakelse samt en kort motivering till varför den är ditt val. Glöm inte att skriva ditt namn och adress.
1:a priset: Privatkurs i tårtbakning med Conrad Tyrsén (årets konditor 2009) den 24 november i Stockholm, värde 10.000:- (resa ingår)

2:a-3:e pris: Helårsprenumeration av BAKA samt värdecheckar från Arla till ett värde av 300:-
Lycka till!!!!

Och tack för att du tar dig tid att rösta på någon av våra bakelser

8 kommentarer:

 1. Herre Gud va gott det låter! Och så tjusig. Måste nog köpa tidningen så jag kan baka såna där godingar själv nån gång. Håller tummarna för att din bakelse vinner :-)

  SvaraRadera
 2. Hej vilken trevlig blogg! Hit Kommer jag snart tillbaka! mvh Nina

  SvaraRadera
 3. Ser sjukt god ut!! Svårt val vilken av era trevliga bakverk man ska rösta på...

  SvaraRadera
 4. Sluuuuuuuuuurp åhh måste springa å köpa tidningen NU!
  Å ja vinter :) Å Jul sommaren och vintern är mina absoluta favorit årstider!

  SvaraRadera
 5. Oj, vad god den ser ut ...

  SvaraRadera
 6. Åhhh...hoppas receptet kommer här i bloggen också framöver :D

  /Jennie

  SvaraRadera
 7. Du har verkligen skapat en bakelse helt i min smak (min man ville jag skulle baka den direkt) och så måste jag säga att din blogg är supertrevlig!!! Återkommer mer än gärna och nu lägger jag till den i min blogglista.
  Må så gott!
  Lotta

  SvaraRadera
 8. Glömde säga att du fotar jätte läckert!!!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...