torsdag 31 oktober 2013

Tävling - Vinn en Helårsprenumeration av tidningen BAKA

Ni har väl inte missat tävlingen i tävlingen BAKA där jag och fyra andra duktiga bloggare är med och tävlar om den bästa vinterbakelsen? 

HÄR kan ni läsa mer om detta, om min bakelse och om hur ni röstar! Och passa på att rösta! För nu är det snart sista chansen att rösta och därmed sista chansen att vinna bl.a en privat tårtkurs värd 10.000 kr!!!

Men ni ska få ytterligare en chans att vinna en helårsprenumeration på tidningen BAKA här hos mig! Idag drar jag igång en tävling där en lycklig vinnare får tidningen BAKA fylld med härliga recept och massa inspiration hem i brevlådan ett helt år!
SÅ HÄR ENKELT ÄR DU MED OCH TÄVLAR:

SKRIV EN KOMMENTAR I KOMMENTARSFÄLTET NEDAN DETTA INLÄGG DÄR DU BERÄTTAR FÖR MIG VILKET SOM ÄR DITT FAVORIT VINTERBAKVERK OCH VARFÖR DET ÄR JUST DETTA.

OBS! Glöm inte att bifoga din mailadress så jag kan kontakta dig om du vinner!

Tävlingen pågår fram till den 6 november kl 23.59!


Lycka till!46 kommentarer:

 1. Det finns så många favoriter...men mandelmusslan i sin enkelhet måste bli min favorit ändå. Grunden är så enkel och fyllningen kan varieras i det oändliga! Varför vara så 'vanilla' och fylla med vispgrädde och sylt. Nä fram med fantasin, var lite crazy!

  SvaraRadera
 2. Mitt favorit vinterbakverk är nog kladdkaka med pepparkaksdegsbitar eller bullar med pepparkaksdeg. Kram

  SvaraRadera
 3. Vinterbak för mig är saffransbröd och butterkaka med saffran och mandel måste vara ett av det godaste som finns! Extra gott kanske det är för att man inte äter det så ofta, utan bara på vintern. Lika gott till kaffe, te eller varm choklad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mejladressen: linaakesson@telia.com

   Radera
 4. Min vinterfavorit är nog semlan, gärna med lite saffran i om det är tidigt på vintern!

  SvaraRadera
 5. Uppväxt med vietnamesiska föräldrar tog det mig ett antal år innan jag fick smaka på ett bakverk med saffran. Kommer ihåg att det va hemma hos en kompis i högstadiet och det va 2:a advent. Sen dess har jag varje jul försökt hitta den perfekta julbakelsen som alla i familjen skulle älska och för ungefär 5 år sen provade jag ett recept som är den bästa bullen någonsin. :)

  Saffransbulle med mandelmasse-fyllning! Låter simpelt men det är de där underbart enkla som alla älskar. Det är som en underbart gyllengul kanelbulle, men istället för en kanelsmör-fyllning har man blandat in mandelmassa och socker med smöret. Efter detta får bakas i ugnen, smälter mandelmassan och det får en perfekt knäckig och nötig smak tillsammans med en perfekt fluffig bulle. Och den kan omöjligt bli torr, inte ens om man försöker vilket gör detta till den mest ultimata bullen! :) Så varje år bakas denna vid jul och delas upp bland alla i familjen. Slutar alltid med att man ger bort det mesta och det är de få bullarna som man har kvar blir så speciella och underbara.

  SvaraRadera
 6. Kladdkakor i alla former är favoritbakverk på vintern, de går att variera i det oändliga och just nu bakar jag en som det ska bli lakritskola ovanpå, tidigare i veckan bakade jag en med pollygodis i, men det enklaste är ju en helt vanlig med lätt tinade hallon och en klick vispad grädde....
  Kul att du kör en egen tävling, jag har redan röstat i den stora tävlingen, hoppas du vinner! Trevlig helg.

  SvaraRadera
 7. Min favorit är nog Fluffig frusen polkapaj som serveras med den godaste hemgjorda chokladsåsen! Vitt, rosa, polka, gräddigt, choklad, kall glass möter varm sås, swirl-mönster... mmm!
  /Caroline T carrowest(snabel-a)Hotmail.com

  SvaraRadera
 8. Min stora favorit är tårtan som jag gör till jul, det är två sorters tryffel på en chokladbotten, den ena är vit choklad med saffran och den andra är mörk (eller ljus om man vill) choklad, och så är det valnötter i. Riktigt läcker!

  Anna/Bloggnyheterna

  SvaraRadera
 9. Jag ÄLSKAR något så simpelt som lussekatter! Fick smaka på min första katt när jag kom till Sverige som tioåring, och det var kärlek vid första ögonkastet (och tuggan :)). Än idag minns jag doften och hur mjuk lussekatten var... Jag bakar lussekatter i flera omgångar under hela december, och ger bort till familjen och vänner. Degen ska vara väldigt lös och katterna ganska ljusa, då blir de otroligt saftiga.
  Kram
  Sylwia

  SvaraRadera
 10. Glömde bifoga mailadressen: sylwias@hotmail.com
  Sylwia

  SvaraRadera
 11. Lussebulle, pepparkaka, lussebulle, pepparkaka aa svårt val men ja det blir dessa 2 klassiska julbakverk men pepparkakan är nog lite mer, ska vara riktigt kryddig och smakfull, med liten knäkig känsla då är de som bäst..både en, två och tre slinker lätt ner till kaffet..och självklart ska de doppas lite i kaffet också...:)

  Nathalie ( emmmanathalie@hotmail.com)

  SvaraRadera
 12. Lussebullar med massa russin blanka och stora och alldeles mjuka. i en stol framför öppna spisen till en stor kopp kaffe eller en kopp med riktig varm choklad medans vintervinden viner bakom fönsterrutorna. Det är vintermys!

  SvaraRadera
 13. Min mailadress glömde jag ju såklart, drömmen om lussebullar och vinter dröjde sig kvar lite för länge ;)
  Fam.rimback@gmail.com

  SvaraRadera
 14. Hej!
  Jag älskar att baka en mjuk lite kladdigare pepparkaka med lingon och After Eight. Pepparkakssmaken symboliserar julen i sig med alla kryddor. Lingonen gör den saftig och god medan After Eighten friskar upp som att ta ett djupt andetag då man går ut för att hämta tidningen en gnistrande vintermorgon.

  Hälsningar
  P Mary-Anne Christensen
  gnuttisen@hotmail.com

  SvaraRadera
 15. Hej!
  Jag älskar att baka en mjuk lite kladdigare pepparkaka med lingon och After Eight. Pepparkakssmaken symboliserar julen i sig med alla kryddor. Lingonen gör den saftig och god medan After Eighten friskar upp som att ta ett djupt andetag då man går ut för att hämta tidningen en gnistrande vintermorgon.

  Hälsningar
  P Mary-Anne Christensen
  gnuttisen@hotmail.com

  SvaraRadera
 16. Min favorit är de italienska mandelkakorna Fior di mandorla. Underbart sega och goda med en härlig smak av honung och citron. Jag bakade dem för första gången till ett specialarbete i gymnasiet och blev kär. Efter det har de varit ett stående inslag i mitt vinterbak. Det är tolv år sedan nu och varje vinter när jag tar den första tuggan blir jag alldeles lycklig inombords.

  Vänliga hälsningar,
  Nora
  (noramattsson@gmail.com)

  SvaraRadera
 17. När jag var liten älskade jag att baka. Då som nu. Hemma hos mormor i det gamla trettiotalsköket, med ljust turkos spegeldörrar, doftade det alltid nybakat. Året om. Men vid adventstid doftade det annorlunda. Kryddor som kanel, kardemumma, saffran och nejlika dominerade och slog ut det vanliga. Mormor stod där i sin blommiga klänning, med dubbla strumpbyxor för att inte frysa, och jag fick krypa upp i kökssoffan med en bit deg. Sedan bakade jag på köksbordet och mormor på köksbänken. Vi småpratade och hon lyssnade på mig så som inte alla vuxna gör. Hon svarade på mina frågor och berättade om julen då hon var liten flicka. Jag rös av lycka när hon berättade om när hon och hennes lille hund åkte kälke och han förstörde hennes nya vita jacka, då han blev så rädd att han blev lös i magen av kälkåkandet. Vad jag skrattade! Varje gång. Sedan berättade hon om bakningen, kakorna och kryddorna. Jag smakade, njöt och kavlade. Till slut blev det de vackraste (nåja) saffransbullar man kan tänka sig. Gula, trinda och doftande låg de där och väntade. Kaffepannan puttrade. Så kom morfar in från arbetet i trädgården och satte sig för att fika med oss. Det var lycka för mig, i en annars lite stökig barndom. Därför älskar jag saffransbullar!

  erikagelotte@hotmail.com

  SvaraRadera
 18. Min italienska fasters ricottakakor med kanel, citron och bittermandel - klassiska smaker som man sällan ser som kombination i svenska bakverk.

  p_allegrini@hotmail.com

  SvaraRadera
 19. Farmor Annas hönökakor.
  Min farmor som hete Anna bakade alltid dessa hönökakor. Det är många moment kring själva baket och speciella redskap som används. För 9 år sedan var jag hemma hos farmor för att lära mig hur hon gjorde. Jag är uppväxt med dessa hönökakor som speciellt bakades kring jul. När min farmor dog för 4 år sedan bestämde jag och min man att vi skulle förra traditionen vidare genom att baka hönökakorna under vintern då vi inte har den stora trädgården att ta hand om.

  SvaraRadera
 20. Jag måste säga - mjuk pepparkaka, så enkel att göra och så gott - speciellt på vintern då behöver man lite värmande smaker och så blir man ju snäll ;-)

  Jessica Hellström
  jessica_hellstrom@hotmail.com

  SvaraRadera
 21. Elin (elin.harry1@gmail.com)2 november 2013 kl. 17:23

  Mitt favorit-vinterbakverk är mina egenkomponerade pepparkaksmuffins med osöt gorgonzola-frosting. Kryddigheten och sötman i muffinsen tillsammans med sältan och umamin i frostingen skapar ett smakparty i min mun och påminner dessutom om min favoritdag på hela året.

  SvaraRadera
 22. Hej!
  MIn absoluta favorit är en saffransparfait med hallonsås och knäckflarn. Det är supergott och impar alltid på gästerna?

  /Saraeriksson@hotmail.com

  SvaraRadera
 23. Jag måste nog ändå säga din bakelse, hjortron är mitt vinter/ jul bär nr 1 och idén med den vispade mandelpannacottan var wow ! Kanske något för mellandagarna? Men även bara en liten kaka till med sin kombination av kanel och polka hamnar på min to do list :) min mail är: sanna_mammi@hotmail.com

  SvaraRadera
 24. Det finns så många smarigheter att välja mellan vid juletid men jag får nog säga kolafuge. Den har allt jag begär: seg, len och CHOKLAD!
  sarakronholm@hotmail.com

  SvaraRadera
 25. Jag har hur många vinterfavoriter som helst, men en som jag gärna lyfter fram är kulfiglass med saffran och kardemumma som äts tillsammans med apelsinklyftor. Vintrigt och gott så det förslår. Så god att man gärna äter den på sommaren också förresten :)
  asa.borefur@telia.com

  SvaraRadera
 26. Tänk att kunna sitta vid köksbordet med tidningen Baka och äta min saffranspannkaka med drottningssylt och lättvispad grädde då har jag inte bara ögongodis utan även smaken av att julen nalkas. Jag kan riktigt höra Jingle bells spelas. s.joving@hotmail.com

  SvaraRadera
 27. Cheesecake med pepparkaksbotten och philadelphiaostfyllning smaksatt med apelsin. Ljuvligt gott och underbar julkänsla.
  jessicakekki@hotmail.com

  SvaraRadera
 28. Började tänka på ett specifikt "bakverk" då jag tänker på vinter ( =jul för mig). Vår julafton består av ett enda stort knytkalas. Mitt årliga uppdrag är efterrätten, ett uppdrag jag med glädje tar på mig. Då mitt julaftonsällskap inkluderar en hel del allergier så blir det en utmaning att komma på en ny smakrik och nytänkande gosak varje jul. Min favorit var nog förra årets bidrag. Jag hittade veckorna innan jul ett gammalt rånjärn uppe på mormors vind och gjorde gluten/laktosfria rånskålar. Jag fyllde dem med hemmagjord hjortronsorbet ( bor i Norrland så givetvis var de "Norrländska guldet" egenplockat). För att det inte skulle bli alltför surt så klickade jag även i lite laktosfri vaniljfärskostkräm i skålarna. Toppade havrecrunch ( då även nötallergiker firar jul) och lite hyvlad mörk chokladdekoration. Detta blev en mycket uppskattad efterrätt och jag kan säga att mormors rånjärn inte fick återvända till vinden efter denna jul, utan har nu mera en given plats i mitt kök och används flitigt.

  / Matilda
  matildanilsson_@hotmail.com

  SvaraRadera
 29. Det var en bra fråga, jag är så traditionell så mjuk pepparkaka med en generös klick med lingongrädde!
  / Johanna jkkarlsson86@gmail.com

  SvaraRadera
 30. Min favoritkaka som jag alltid bakar till jul (och andra gånger när mina barn och barnbarn kommer på besök), är min mosters "gröna kakor". Ett bakverk som består av mandelmassefylld mördeg och som är supergoda, speciellt när de tas direkt ur frysen. mvh/ Christina
  min mailadress är christina.stromback@umea.se

  SvaraRadera
 31. Min favorit vinterkaka är saffransbiscotti, det är så otroligt gott med mandlarna och saffranen tillsammans! Dessutom kan man göra massor på samma gång så har man alltid något gott till kvällsteet =)
  Varma hälsningar
  Linda
  linda.wass.lw@gmail.com

  SvaraRadera
 32. Jag avslutar alltid mitt lussekattbak med att av den sista degen baka några fantastiska saffransbullar. Kavla ut degen som man gör när man bakar bullar, bred på smör, hyvla över chokladmadelmassa och strö över bitar av vit choklad. Resultatet blir underbara saffransbullar med en lyxig smak av choklad och mandelmassa. Vinterns och julens bästa smaker samlade i ett bakverk, fantastiskt.
  johansson_sara@live.se

  SvaraRadera
 33. Jag älskar julen och älskar att baka! Lussekatter är ett måste vid lucia och framåt. Med vit choklad eller mandelmassa i blir det en fantastiskt god och lyxig bulle. /Cajsa
  Bibbili@hotmail.com

  SvaraRadera
 34. Min vinterfavorit är våfflor! Helst efter en dag i skidspåren, då smakar nygräddade våfflor som allra bäst! Vispad grädde och hjortronsylt, eller blåbär är godast på.
  martina_petersson@hotmail.com

  SvaraRadera
 35. Cookies med vit choklad och tranbär! Som ska avnjutas med varm choklad eller en kopp chailatte. Sån där härlig blandning av knaprigt och segt ska det vara! prickelinan@hotmail.com

  SvaraRadera
 36. Mitt favorit vinterbakverk är så enkelt som lussebullar. Första lussebullar för året får mig att längta till julen och då vet jag att den snart är här. Saffran är en gudomlig krydda och lite extra saffran i bullarna skadar inte. :) suzettenilsson@live.se

  SvaraRadera
 37. Mitt favoritvinterbakverk är mormors mjuka pepparkaka - med lingonsylt i, och så ska man byta ut lite av vätskan mot gräddfil! Då blir den sådär härligt saftig och god och luktar jul&barndom så hela själen blir glad! :)
  johannajilsen@gmail.com

  SvaraRadera
 38. Mitt favoritvinterbak är kakor i flera lager och romtryffelbollar!
  Mail: aino_luoma@hotmail.com

  SvaraRadera
 39. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 40. Mitt favoritvinterbakverk är saffranskladdkaka med vit choklad i. Till kan man ha lite vispad grädde. Den är enkel men fantastisk god! Det är jul för mig!

  Mail: jenny.axner@gmail.com

  SvaraRadera
 41. Jag måste säga lussebullar. Det finns inget annat som känns mer jul för mig. Gärna med extra russin i degen och mandelmassa! ÅH JULKÄNSLA! MUMS! grodmalin@gmail.com

  SvaraRadera
 42. Måste vara semlor! Det är inget jag äter året runt förutom närmre vintern/julen,därför blir det en extra längtan efter saftiga semlor.
  elly@tan.se

  SvaraRadera
 43. Pepparkakor!! Finns inget bättre än att samla familj och vänner och baka pepparkakor i alla dess former. Både stora som små kan vara med! Anna.e.christiansson@gmail.com

  SvaraRadera
 44. Pepparkaksfudge! Den ljuva pepparkakssmaken förenas i munnen med kolakonsistens och gör mig lyrisk!

  myran73@outlook.com

  SvaraRadera
 45. peppekake-banoffi! En vanlig banoffi fast med pepparkakor istf digestive i botten. O så lite kanel pudrat över, istf den förhatliga kakaon som många envisas med. Kombinationen pepparkakor och kolasås blir helt underbar.

  trollmamma@e.flum.net

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...