fredag 27 september 2013

Coffee and Brandy Ice Cream with Nutella Swirl (Kaffe - Konjak Glass med Nutella)(Scroll down for english or use translation to the right)


Ahhhh! Det är höst! Underbara,varma nyanser pryder träd och buskar i en färgsprakande symfoni som just nu gungar i samklang med vindar som drar ner från fjällen. Det är värme för sinnet trots att kylan biter i näsan och sätter rosor på kinderna när man sätter foten utanför dörren. Ni vet att jag älskar hösten så att jag njuter av det här vädret är kanske ingen överraskning.Vad som däremot blev en oväntad överraskning igår var att det tillsammans med gula och röda löv även seglade ner små snöflingor. Små, vita duniga små flingor. Det var omisstagligt snö. Det är jag inte riktigt redo för än. Ge mig några månader till.

Snö??? I september! Lite tidigt även för mig som (japp, ni vet) även älskar vintern. Fast jag kan faktiskt vänta ett tag till med att skrapa rutorna och plocka fram vinterkläder. Vi har ju inte fått hinna njuta av hösten än!Bland det härligaste jag vet den här tiden på året är att få krypa upp i soffan med något varmt i handen. En kopp thé, kaffe, en chai-latte eller varför inte en Irish Coffee på kvällen. Extra myskänsla och värmande inifrån. Vad jag inte är lika förtjust i är att värma mig med en whiskey eller en konjak. Det doftar gott men det är inte riktigt my cup of tea. Däremot är det ruskigt gott att använda konjak som smakhöjare i bakverk. Och i glass. Särskilt i glass. För att vara en person som verkligen inte gillar konjak så är det kanske lite kontradiktoriskt att en av mina favorit glassar är kaffe-konjak. Även vanlig vaniljglass lyfter med några droppar konjak i smeten.Den här glassen är den perfekta vuxna-njuta-efter-maten-framför-brasan-en-höstkväll-glassen. Det funkar även att droppa ner en stor skopa av den här glassen i en espresso. Mm mhm hmmm!


Och att blanda in nutella i ekvationen glass+kaffe+konjak gör absolut inte saken sämre!In english

I´m an autumn lover! I just love autumn and all that comes with it! The leafs are sparkeling with colours, the air is high and crisp. Finaly it´s the time to dress in layer by layer and put on the hunter boots. The wind swips around the house and you can snuggle up in the sofa with a cup of tea and just enjoy a cozy night in by the fire. I love it!

But I wasn´t prepared for snow yeasterday! Just out of the blue and from a sunny sky, there came some snowflakes. I love snow but not just yet!


And 'Hello' to all of you international readers! Please forgive me for all the incorrections in my english. It´s been quite sometimes since I last wrote in english but I hope it´s like riding a bike...

Coffee & Brandy Ice Cream with Nutella Swirl

500 ml grädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
2-3 tsk snabb espressopulver
2-3 msk konjak
ca 1 dl nutella


Lägg allt, utom nutellan, i en bunke. Vispa med en elvisp tills smeten tjocknar och börjar få lite styvare toppar. Smaka av och tillsätt evetuellt mer espressopulver eller konjak efter smak.

Hällsmeten i en form. Värm nutellan lite i micron och ringla ner den i glassmeten. Vänd försiktigt runt så att glassen marmoreras lätt av nutellan.

Täck med plastfilm och frys tills glassen stelnat, ca 4-5 timmar.

Ta ut glassen ur kylen ca 15 minuter innan den ska serveras så att den hinner mjukna upp lite.


Enjoy!3 kommentarer:

  1. Gjorde denna igår, tog vanligt kaffepulver ist för espresso, blev mycket gott! Lite hallon till blir nog ännu godare, tack för en jättefin blogg!

    SvaraRadera
  2. Ska garanterat testas inom kort! Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Hi, I was searching for Nutella dishes, thanks for sharing this awesome recipe. I will definitely try this!! You can try this SEO Recipe Tool for formatting recipe and adding microdata for SEO

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...