tisdag 9 oktober 2012

Tävling!!!
Nu är det dags för en liten tävling här på bloggen! I samarbete med Årets Kock ger jag er läsare nu chansen att vinna den helt nyutkomna och fantastiska kokboken, "Sveriges Godaste Mat". En otroligt vacker och inspirerande bok med recept från vinnarna av tävlingen Årets Kock.

Här delar vinnarna av tävlingen med sig av sina favoritrecept, anpassade för att det skall fungera att laga i ett vanligt hemmakök. Varje kock har bidragit med ett avancerat recept, en söndagsmiddag och ett favoritrecept vilket ger boken en bra dynamik. Rustika, enkla, elegana och imponerande rätter rätter varvas och gör att man hittar ett recept för varje tillfälle. Recepten preseteras av kocken själv i en liten inledning och man kan också fiska upp många bra småtips på vägen. Det här är en kokbok som verkligen kan läsas från pärm till pärm med stor behållning!

Recepten är bra och pedagogiskt upplagda så det verkligen känns att man själv kommer att lyckas även med de avancerade rätterna. Tillsammans med det vackra bilderna får man en känsla för rätten som jag tror kommer att bidra till ett lyckat slutresultat runt om hemma i köken.

Vill du ha en chans att vinna?

Två vinnare får denna vackra bok hem i brevlådan och det enda ni behöver göra för att ha en chans att vinna är att berätta för mig vilken kock ni skulle vilja bjuda på middag och vad ni skulle bjuda henne/honom på.
   Lämna ert svar tillsammans med kontaktinformation i en kommentar till detta inlägg eller sänd det till mig i ett mail på louises_spis@hotmail.se . Tävlingen är öppen tills söndagen den 21 oktober och den 22 oktober drar jag vinnarna.


Passa på att utöka er kokbokssamling eller få en "gratis" mycket fin julklapp!


28 kommentarer:

 1. Jag tävlar väl då. :D
  Om det inte behöver vara svenska kockar så skulle jag såklart välja Jamie. skulle förmodligen bli en hel kyckling i ugn med lite goda tillbehör.

  SvaraRadera
 2. Heston Blumental och han får sos, tjälknöl med potatis- och svampgratäng och äpplepaj

  SvaraRadera
  Svar
  1. min mail är a.lena.e.svensson@gmail.com

   Radera
 3. Skulle det vara en svensk kock skulle jag givet bjuda Morberg på paella med aioli och hembakt bröd.

  Får man välja en internationell kock så skulle jag bjuda Nigella på efterrättsbuffé med chokladfondant, nougatglass och halloncheesecake och frossa hela natten lång! :)

  //Cathrin
  cathrin.magnusson@hotmail.com

  SvaraRadera
 4. Oj, det var ju inte en alldeles enkel fråga... hm. Jag skulle ju hellre bjuda hem en kock och INTE laga mat, liksom ;) Men ja. Jag skulle gladeligen bjuda hem trevliga Malin Söderström, hon verkar riktigt mysig. Jag skulle gärna bjuda på lite god plockmat - kycklingspett, hemgjorda dumplings.. och en smarrig rabarberpaj. (Fast jag kan gärna komma på Cathrins efterrättsbuffé här ovan, åh så gott det låter... dags för lunch kanske..) :)

  SvaraRadera
 5. Jag skulle vilja bjuda hem christian Hellberg på middag! Han skulle bli bjuden på en ho grillad köttbit med ugnsbakade paprikor med vitlök och olivolja. Christian verkar vara en förträffligt sällskap att konversera med!

  SvaraRadera
 6. jag skulle bjuda hem Malin Söderström och bjuda på någon smarrig kycklingryta med ris och till efterätt blir det någon form av glassdessert

  SvaraRadera
 7. Enkelt: Jag vill bjuda Kristina Pettersson från Vansbro - kanske ett okänt namn för de flesta men hon är faktiskt den enda KVINNAN som vunnit Årets-Kock, 1988!! Hon är av olika anledningar inte aktiv in föreningen Årets-Kock och syns inte lika mycket i media etc. Vill fråga henne varför hon tror att det fortfarande är så sjukt ojämnlikt i kock-världen?

  SvaraRadera
 8. Får jag bjuda vilken kock som helst, skulle jag vilja bjuda Nigella och jag skulle laga en grekisk meny, men massor av olika meze.

  SvaraRadera
 9. Jag skulle bjuda hem Tina Nordström eller Nigella eftersom båda verkar jättesnälla och trevliga! Jag skulle kanske bjuda på något dom gjort i sina program eller kanske någon riktigt god pasta :)
  Som efterrätt skulle det vara lite olika, en dessertbuffé, med kladdkaka, rocky road glass, hallonglass, mjölkchokladpannacotta med apelsin och lite annat smått och gott.

  SvaraRadera
 10. Jag skulle vilja bjuda Leif Mannerström på middag.
  Toast Skagen, en riktigt god Boeuf Bourguignon och sedan toscaäpplen med glass. Sedan skulle vi prata om mat och han fick ge mig massor med tips om hur jag jag skulle lagat maten egentligen.
  Inger


  tilstam@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. Jag skulle bjuda Tommy Myllymäki på en het långkokt chokladchili. Det tror jag han med sin rustika matlagningsstil skulle uppskatta, och jag skulle uppskatta att ha kocken med det charmigaste leendet till bords ;) /Krista

  SvaraRadera
 12. Jag önskar att jag hade haft möjligheten att få bjuda Tore Wretman på en rysk långsittning med enkla men fantastiskt goda ryska specialiteter; kaviar på en brödskiva, hemgjord pelmeni, smörstekt karljohanssvamp och körsbärskompott. Vilken ära det hade varit att få tillbringa en middag med denna man som betytt så mycket för svensk matlagningskonst!/ Julia Eriksson

  juliia.eriksson@hotmail.com

  SvaraRadera
 13. Jag tror tareq taylor skulle uppskatta min italienska pasta gjord på hemgjord tagliatelle, fina bitar snabbfrästa grönsaker, olivolja och parmesanflagor på toppen. till efterrätt skulle jag göra basilikaglass, serverad med harsyra och hallon. en finfin kombo!

  SvaraRadera
 14. Efter jag sett Leif Mannerström så varm och omtänksam i Sveriges mästerkock så skulle han utan tveka få vara gäst hos mig! Jag skulle bjuda på en höstig gulaschgryta och hemmagjord vaniljglass och varma hallon till efterrätt(möjligtvis ett knäckflarn till). Än fast jag inte är så vidare proffsig i köket så skulle Leif, förhoppningsvis gilla det jag bjöd på :)
  /Marielle

  sjukronor@hotmail.com

  SvaraRadera
 15. Jag skulle vilja bjuda Cajsa Warg (ni vet hon som på 1700-talet sägs ha sagt: "man tager vad man haver") på middag.
  Jag skulle bjuda på en härligt höstig svampsoppa till förrätt, en stek i ugn med choklad och chili-sås samt rostade rotsaker till varmrätt och basilikaparfait till efterrätt.
  Sedan skulle hon få lära mig hur man får till en riktigt god köttgryta (vilket jag inte är speciellt bra på) och jag skulle visa henne hur en diskmaskin fungerar =0)

  Jag skulle även kunna tänka mig att bjuda Hildegard av Bingen (ja ni gissar rätt - ännu en historisk person) på middag. Mest för att kunna ha en intressant diskussion om kryddor och läkeväxter. Hon hade även en intressant syn på kosthållning som jag gärna skulle vilja lära mig mer om.

  Kontakt: lämna ett meddelande på min blogg.

  SvaraRadera
 16. Vi vill ha vår nya "mat-tv-favorit" vid vårt bord. Bal Arneson "Spice godess" som man kan se laga Indisk mat på Kanal Global. Vi har upptäckt hur god indisk mat är tack vare henne och vår bloggvän Amy och tack vare det så blir det dessutom mer vegetariska rätter i vårt kök numera.

  SvaraRadera
 17. Underbar blogg!

  Jag brukar inte gilla bloggar alls men din är underbar!

  recept och vackra bilder på allt! Tack "and keep up the good work"!

  SvaraRadera
 18. Jag skulle bjuda Stefano Catenacci på kålpudding. Han verkar laga väldigt god och avancerad mat själv, så därför tänkte jag att riktig svensk husmanskost skulle passa bra som omväxling ;)Så verkar han himla trevlig dessutom!

  Jag älskar din blogg för övrigt tittar in här titt som tätt! =)

  /Caroline


  SvaraRadera
 19. Jag skulle vilja bjuda Paul Svensson på aborre med kantraller till förrätt, till huvudrätt rådjurssadel med tillbehör och till efterrätt glass med hjortron. majbacken@yahoo.se

  SvaraRadera
 20. Hej!
  Jag skulle verkligen vilja få besök av Hugh Fearnley-Whittingstall och skulle vilja bjuda honom på lite av det bästa Sverige kan erbjuda. Hemmagjord sill, färskpotatis med dill, gräddfilssås, skaldjurspaté, tunnbröd etc... Och mängder av svenska småkakor till dessert!

  /Ellen
  ellen.ljung@hotmail.com

  SvaraRadera
 21. Hej!
  Jag skulle vilja bjuda Gordon. Jag tror att han egentligen är en ganska trevlig och rolig typ. Naturligtvis skulle jag bjuda honom på "Gåsamiddag". Med svartsoppa först sen gåsen med alla goda tillbehör. Och sist en riktigt god skånsk äpplekaka med vaniljsås:-)

  Lisa
  lisaluchi@hotmail.com

  SvaraRadera
 22. Jag skulle bjuda in Per Morberg på en trerätters med skaldjur till förrätt och fisk till varmrätt som vi lagade tillsammans, så fick jag samtidigt fick lära mig av en som kan. Vi kan svettas ihop över grytorna (jag är i övergångsåldern och han svettas naturligt). Efterrätten kan jag göra själv och då blir det något med mycket, mycket choklad i. Disken lämnar vi som han säger, till personalen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde min mejl kom upp eftersom jag svarade med Google, men icke. Så här kommer den tartstugan@gmail.com

   Radera
 23. Jag är barnsligt förtjust i Per Morberg så han är mer en välkommen hem till mig (Även hans fru Iris)på en trerätters middag:

  Förrätt: Min ljuvliga Kantarellsoppa

  Varmrätt: Pasta Mums Mums

  Efterrätt: Vit chokladpannacotta med färska hallon

  By the way - älskar din blogg - den är helt underbar :)

  Vänligen Maria
  bubbmamma80@hotmail.com

  SvaraRadera
 24. Jag skulle bjuda Paul Svensson på en auberginegratäng. Helt enkelt för att hans matfilosofi är sy bra med grönsaker i fokus. Dessutom var han så himla mysig i kockarnas kamp =)

  SvaraRadera
 25. Jag hade valt att bjuda hem Paolo Roberto, han verkar vara en riktig allkonstnär och jag är imponerad av hans rustika italienska matlagning. Dessutom tror jag att han är rolig att diskutera allt mellan himmel och jord med, det hade inte varit tyst en minut!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...