fredag 28 augusti 2009

Snabb Kardemummakaka





Oväntat främmande, bara sugen på något snabbt eller kanske glömt att det är fikagäster på ingång? Då finns det en perfekt lösning! En kardemummakaka som är snabb att baka och som smakar lite bulle. Två ting i ett, bulle och mjukkaka. Kan inte bli mycket bättre.

Klart godast att äta nybakad men god även dagarna efteråt efter en liten tur in i micron.



Så här enkelt och snabbt får du en god thékaka. Blanda 5 dl mjöl, 2½ tsk bakpulver, 1 tsk malen kardemumma, 2 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 tsk salt i en bunke. Smulna ner 50 g smör till en grynig massa. Tillsätt 2½ dl mjölk och rör snabbt ihop det hela. Klicka ut smeten i en smord och mjölad springform. Strö över pärlsocker och eventuellt hackade nötter.

Sätt in kakan mitt i ugnen, 200 grader, och grädda ca 30 min. Servera kakan ljummen.

3 kommentarer:

  1. Hej!
    God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!

    Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? ;)
    Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
    Ha det bäst!
    Kram Daniella.

    SvaraRadera
  2. måste gjort fel.. min smet blev allt annat än lös?! och smöret.. det klumpade ju sig.. HOPPAS HOPPAS den smakar bra är i ugnen nu:)

    SvaraRadera
  3. Anonym - Hoppas att kakan blev bra i ugen. Smöret ska smulas ner i kakan så det ska bli lite klumpigt och gryningt. "Lös" kanske är fel ord om smeten, men min blir ibland mer eller mindre lös. Redigerar den beskrivningen.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...