lördag 18 april 2009

Varma smörgåsar
Man glömmer lätt bort maträtter som är enkla och snabba att göra. Nummret till pizzerian flimmrar för ögonen och det inspirationslösa tillståndet slutar med en beställning. Men om man ändå tänker beställa en pizza varför inte göra varma mackor? Det går lika snabbt som att beställa och hämta mat, det består rståsav samma sak egentligen; bröd med fyllning som täckts med ost men det blir betydligt billigare och kanske också lite godare. (Om man inte är vansinigt sugen på just pizza förstås).

Det kanske bästa med en varm macka är att man kan lägga på i princip vad som helst. Salami, skinka, rökt lax, köttbullar, marinerade gönsaker, rester av kött , frukt osv. Fantasin sätter gränserna!
Vi brukar för det mesta göra trotjärnaren "Croque Monsieur". Toastbröd som breds med lite smör, mycket senap, på detta lägger man rökt skinka och skivade tomater. Toppa med ost och gratinera i ugnen tills osten smält. Enkelt och gott! Min favoritfyllning är annars en god tomatsås, köttbullar, inlagd grön chili, lite röd lök och en stark ost till gratinering. Starkt och sååå gott!!!
Strö gärma lite oregano över din varma macka precis när den kommer ut ur ugnen, det blir jättegott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...