måndag 20 oktober 2014

Bloggkärlek - Spread the Love

Nä, hörni! Det var ett tag sedan vi såg lite Kärlek i bloggvärlden! Det är höst med bästa ruskvädret och vad passar då bättre än en liten injektion av bloggkärlek. Jag och Malin på den söta bloggen Sugar Coated har under en tid pratat om hur lite kärlek det visats i vår lilla bloggvärld den senaste tiden. Det har varit en lång period nu med, vad ska jag säga, bloggstiltje. Den härliga bloggmiljön som varit har tappat lite umph. Just nu känns det som vi mest lever sida vid sida, utan att vi bryr oss något särskilt om varandra. Vi kan inte bara se varandra som konkurrenter, det finns rum för alla, och alla har vi olika kvaliteter som berikar och bidrar till inspiration. Instagram har tagit över mer och mer och där sprids förvisso kärleken lite oftare. Men bloggarna som ju är vår huvudgrej har kommit att hamna lite i skymundan vilket känns tråkigt. Vi bloggare, särskilt när vi begränsar oss till bak/matblogg, lever i en sådan liten värld att det behövs visas lite kärlek och uppskattning emellanåt. Samtidigt kan det vara lite kul för er läsare att kanske få upp ögonen för en ny blogg, det finns ju ett gäng där ute.

Att skriva några snälla ord eller meningar om en annan blogg tar inte många minuter men sänder bra mycket mer positiv energi än att bara tänka dessa tankar om en medbloggare. Ett annat sätt att ge bloggkärlek i vardagsbloggande är att länka till andra bloggar eller blogginlägg som man kanske fått inspiration från. Ett enkelt och kärleksfullt sätt att visa sin uppskattning och sprida positiv energi. Vem blir inte glad för kärlek och visad uppskattning?

Här är några bloggar som jag vill lyfta fram lite extra idag. Bloggar jag ibland vänder mig till för att jag helt enkelt tycker att de är bra, sprider positiv energi eller har vackra foton. Sockerrus är en av de bloggar jag tittar in hos, titt som tätt. Lisa är inte bara en söt person, hela bloggen är sockersöt och full med underbar inspiration och fina tips. Tack för att du delar med dig Lisa! Sugar Coated är en annan söt blogg, full med choklad. Mycket choklad, bara det är värt att titta in för. Vi har iof inte träffats irl än men Malin är en go och positiv tjej vilket lyser igenom i den fina bloggen. Sen får vi inte glömma fina bloggar som 175 grader,  Bli Min JästTårtspecialisten och Mårtenssons Kök, perfekt att titta in hos dem när man undrar vad sjutton man ska laga till middag och inspirationen är på noll,  I Huvudet på Elvaelva är en annan väldigt inspirerande blogg med många härliga recept. Sen finns det ju bloggar som jag ofta går in på bara för att titta på och inspireras av alla galet underbara bilder! Tänk om man kunde vara i närheten av de foton som man kan dreggla över hos bl.a Det Gröna Skafferiet, vars recept också är helt fantastiska, Call Me Cupcake behöver ingen närmare presentation ni vet hur fantastiskt vackra bilder Linda tar, Green Kitchen Stories och Dagmars Kitchen är två andra bloggar jag drömmer mig bort på ibland. By Diadonna är en blogg som jag trillade in på via att jag fann Diana av en slump på Instagram. Hur jag nu kunnat missat den här bloggen innan är en gåta för mig för den är otroligt fin.

Det här är bara några av alla bloggar det finns att upptäcka där ute! Jag hoppas att ni är fler som vill vara med och sprida lite bloggkärlek i höstmörkret!

13 kommentarer:

 1. Jag förstår precis vad du menar! I och för sig bloggar jag på engelska och det finns väldigt många engelska mat och bakbloggar. Men man känner sig ändå lätt ensam på sin blogg... Gillar verkligen din blogg!

  SvaraRadera
 2. Kul med lite kärlek:)
  Ska kika in hos de du länkat till, några känner jag till men inte alla tack för tipsen.
  Ha det gott

  SvaraRadera
 3. Du har helt rätt! Kärleken har mer och mer flyttats till Instagram och jag är själv en av alla dom som sällan numera kommenterar på alla bloggar där ute, något jag absolut ska ändra på. Instagram är ju så lätt att slänga iväg en mening eller smiley när man sitter på bussen.

  Får man förresten låna den fina illustrationen du har i detta inlägg för att lägga upp på min egen blogg?

  Kram Ulrica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ulrika!

   Självklart får du låna illustrationen! (Förlåt att jag svarade lite sent <3 )

   Kram

   Radera
  2. Hi Louise,

   May I also please use your lovely illustration to spread some blog love?

   Many thanks
   Louise x

   Radera
  3. Hi!

   Off course you can use the illustration!

   And I´m so sorry I havn't responded your mail yet!!!! Will do tomorrow!!!!!!

   Radera
  4. No problem Louise, I understand the busy life of a blogger ;-)!

   Thank you for your permission to use the illustration! I will post on Sunday, please drop by if you have time ;-) x

   Radera
 4. Härligt med bloggkärlek! Ska absolut kika in på de bloggar du tipsat om :) Tack för din fina blogg och inspiration :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Thank you for sharing some of your favorite blogs! I love the Sugar Coated' s gorgeous poisoned apples, her photography, like yours, is so beautiful. Dagmar's Kitchen is another lovely blog that I have discovered through you. Sadly the food blogging world can seem a little cliquey and inhospitable at times. I am so glad to have found your blog, I am always truly inspired by your wonderful cakes and stunning photography.

  SvaraRadera
 6. Jag ger dig lite bloggkärlek, eftersom jag är ny läsare här. Testade ett av dina recept igår och länkade från mig. Annars håller jag med om att det är lite dåligt med både uppdateringar och kommentarer nuförtiden. "Umhp" saknas även hos mig och där jag brukar hålla hus.

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Kul att jag hittat hit! Och ett stort tack för bloggkärleken...:))
  /Diana

  SvaraRadera
 8. Åååh tack för alla bra tips :) och det är absolut för lite bloggkärlek där ute snarare mycket näthat :/

  SvaraRadera
 9. Du har helt rätt Louise, och vi kan också helt och hållet hålla med Ulrika "från sött till salt" om att Instagram - tyvärr - har tagit över mycket från bloggarna och hur det tidigare var! Vi blev väldigt snabbt fast i Instavärlden själva, det är ju lättare att bara klicka på en bild osv, men vi måste säga att I. betyder mindre och mindre för vår del. Vi saknar verkligen den kontakten som fanns tidigare med andra bloggar så vi har faktiskt bestämt oss för att lägga mycket mindre tid på Insta och mer på bloggarna som vi följer. Vi vet ju själva hur glada vi blir för alla fina kommentarer när vi får dom och ska bli bättre på att kommentera själva också - igen. Det där umhpet vill vi verkligen ha igen:) Det är ju faktiskt med vår blogg som vi når ut till gemene man och de som söker efter recept på mat att laga, och det är ju därför vi bloggar och det är det som vi vet att de som följer oss uppskattar. recept på mat som de kan och vill laga:)

  Och så fint med att ge bloggkärlek, det är verkligen ett bra initiativ. Det finns ju plats för oss alla och för fler också för den delen. Tack så väldigt mycket för din bloggkärlek till oss, vi ska göra vårt bästa för att fortsätta skicka vår kärlek vidare!
  Stor kram på dej,
  Mårtenssons

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...