tisdag 26 maj 2009

Tacofylld Smördegsrulle




Lite smak på sommaren fick vi förmiddags med sol och över 20 grader. Tyvärr var glädjen kort och regnet föll rätt snart igen. Men, men, det är ju detta som är den svenska sommarens (o)charm. Dagarna varvas med ömsom sol, ömsom regn och tummarna hålls just nu för att vi ska kunna grilla hamburgare på fredag.

Jag har varit lite småsugen på tacos ett tag och idag testade jag att göra en variant på svenska folkets fredagsfavorit. Tacofylld smördegsrulle blev en oväntat god och enkel middag.




Tacofylld Smördegsrulle


350-400 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 burk hela tomater
1 vitlöksklyfta
1 rulle smördeg
ca 1/4 burk majs
ca 15 coctailtomater
1 burk crème fraiche
1 påse cheese-dipmix (tex Santa Maria)
100 g riven smakrik kost
Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttfärsen och krydda den med tacokryddan. Slå på tomaterna och låt dem koka in färsen, röran ska bli ganska fast. Låt färsen svalna lite. Rör ihop crème fraichen med ostdippen. Bred ut smördegsrullen på en plåt. Lägg på färsen i en bred sträng ca 3 cm från nedre kanten. Lägg på majs och tomater. Bred på oströran och strö över den rivna osten.
Vik över resterande deg och nyp ihop kantern. Pensla med lite uppvispat ägg, olja eller mjölk om du vill få en lite snyggare yta och strö ev över lite sesamfrö. Sätt in rullen i ugen. Grädda i ca 20 min.
Servera med en sallad samt salsa och gräddfil.

1 kommentar:

  1. Jag har lagat den här rätten igår kväll det bliv jätte gott. Den räckte till 4 pers. Lagom mätt blir man med mycket sallad.
    Tack för det :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...