fredag 22 maj 2009

Peanut- and Chocolate Chip Cookies
Trots löften om solsken har det trista vädret hållt i sig. För vilken dag det nu är i ordningen har dagen varit mulen, blåsig och sönderhackad av intensiva regnskurar. Börjar bli rätt så tröttsamt vid det här laget.... Vart tog den sköna våren vägen? Vad blev det av grillkvällarna på altanen och kaffe i solen på förmiddagarna? Vem vet, kanske är de bara runt hörnet. Har vi otur var det sommaren som passerade förbi i racerfart för några veckor sedan.

För att pigga upp lite här hemma passade jag på att baka lite kakor. För att variera lite tänkte jag pröva ett nytt recept på cookies från Leilas kokbok "a pice of cake". Resultatet blev inte riktigt det jag förväntat mig. Mer flarn-lika kakor än "cookies", och då hade jag ändå tagit i mer havregyrn än vad som stod i receptet eftersom min deg blev så lös. Kakorna blev dock mycket goda men väldigt spröda! Kommer baka en sats cookies efter mitt eget recept för att jämföra inom kort.


Peanut- and Chocolate Chip

Cookies


Du behöver;


  • 125 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl havregryn (jag tog 1 dl)
  • ½ tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g grovt hackad mörk choklad (70%)
  • 1 dl grovt hackade jordnötter

Vispa smör och socker krämigt och rör ner ägget. Blanda övriga ingredienser väl och vänd ner dem i smeten.

Forma degen till en rulle, ca 5 cm i diameter, och rulla in den i plastfolie. Frys den sedan i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader (180 om det är en varmluftsugn). Skiva rullen i ca 1 cm tjocka skivor (blir ca 24 kakor) och lägg skivorna på en plåt. Grädda kakorna tills de är gyllenbruna, ca 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...