lördag 16 oktober 2010

Mycket Chokladiga Chokladkakor


Jag är vanligtvis inte den som bangar choklad. Jag älskar choklad! Men i de här kakorna kan jag, tro det eller ej, ha funnit min överman. Tanken när jag testade dem var att de skulle bli lite kladdiga, härliga chocolatchip cookies med vitchoklad i. (En variant jag fortfarande försöker att få till). Men när jag började med degen upptäckte jag att vit choklad var en bristvara så det fick snabbt bli en improviserad nyskapelse.

Choklad är gott tänkte jag, kola är också gott. Varför inte testa att hacka ner dumle i smeten? Sagt och gjort. Massoar av smält härligt choklad i smeten och så hackad dumle i det. Wow! Sockerchock, men gudomligt gott! Testa, men en liten varning för alla socker känsliga.


ca 20 st


150 g mörk choklad (till degen)

125 g smör

1 ägg

2½ dl farinsocker

½ dl grädde

4 1/4 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

½ tsk bakpulver

1 krm salt

15 hackade dumlekolor

150 g grovt hackad mörk choklad


Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen till degen tillsammans med smöret över vattenbad. Låt blandningen svalna.
Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg och socker poröst och rör ner grädden samt chokladblandningen. Blanda sedan ner alla de torra ingredienserna så att det blir en deg.

Forma bollar av degen och lägg dem på en klädd plåt. Platta till dem något och grädda dem mitt i ugnen ca 12-15 minuter eller tiss de spruckit lite på ytan. Låt dem svalna på galler.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...