fredag 15 april 2022

Deviled Eggs - Asian Style


 Scroll down for english


En lång dag ligger framför oss. En lugn och stilla fredag. Eller.... Långfredagen är väl sällan så stilla numera som den tidigare skulle vara. Jag tror inte att särskilt många tillbringar sin långfredag sittandes stilla på soffan i finkläder och med händerna knäppta i knät. De flesta av oss passar nog på att om vädret tillåter ta en långpromenad eller fixa ute i trädgården. Det blir tyvärr ingen lång härlig promenad för oss i solen för oss i år. Vi tillbringar vår långfredag sittandes i en bil - så lite långtråkig kommer den säkert bli och hyfsat stilla (får vi hoppas!) men finkläderna skippar vi. De får vänta till imorgon.



Bland mina favoriter på både påsk- och julbord är ägghalvor. Ägg är i och för sig alltid en favorit hos mig - jag älskar ägg i nästan alla dess former. Det är nog bara äggröra som jag ännu inte fallit för. Klassiska ägghalvor med "bara" majonnäs och räkor eller rom är alltid gott men ibland kan det vara kul att göra något annat. Att spica upp halvorna lite, ta dem till en ny nivå. Eftersom jag snöat in på asiatisk mat de senaste månaderna ville jag göra något med en liten asiatisk touch.



Och av en händelse kom jag en dag att tänka på en av mina favoritscener i Gilmore Girls, den när Lorelai och Rory äggar Jesses bil - med deviled eggs! En klassiker... Vanliga deviled eggs kryddas endast med senap, vinäger och paprikapulver. Gott i och för sig - men det blev snäppet bättre att blanda i sweet chilisås, sriracha och sichuanpeppar. Sichuanpeppar har en liten speciell smak som lutar åt citrus och ger en lite pirrande känsla i munnen, ungefär som chili kan göra. I det här receptet går det lika bra att istället ta rosépeppar, jag har testat båda och de blir gott oavsett vad du väljer! 



Nu ska vi fortsätta vår lugna färd söderut och ladda inför påskfirande imorgon med ägg i alla dess former och så lite sill och annat som hör påsken till - och kanske lite godis som avslutning...


Ta hand om Er och njut av en lugn, skön långfredag!


Kram, Louise







Will be updated with english soon








1 kommentar:

  1. KONTAKTA BABA AKOSA FÖR DIN LÖSNING VIA E-post: (babaakosa@gmail.com)
    Kära vänner online, jag heter Elizabeth james är från USA. Jag måste ge detta mirakulösa vittnesbörd, som fortfarande är otroligt för mig hittills. Jag hade problem med min man för två år sedan, vilket ledde till att vi gjorde slut. När han gjorde slut med mig var jag inte mig själv igen, jag kände mig så tom inom mig, min kärlek och ekonomiska situation blev värst, tills en nära vän till mig (Maria) berättade för mig om en trollformler som hjälpte henne i samma problem också hans namn är BABA AKOSA, så jag mailade honom på babaakosa@gmail.com trollformaren och jag berättade för honom om mitt problem och jag gjorde vad han bad mig att göra, för att göra den långa historien kort. Innan jag visste vad som hände ringde min man mig och berättade att han skulle komma tillbaka till mig om bara två dagar och jag var så glad över att ha honom tillbaka. Vi har två barn tillsammans och vi är nöjda med oss ​​själva. Tack till BABA AKOSA för att du räddade mitt förhållande och för att du också räddade andras egna. fortsätt ditt goda arbete BABA AKOSA, om du är intresserad av att kontakta honom och vittna om denna välsignelse som jag eller du går igenom ett hårt liv och du behöver hjälp med ett sådant problem kan du kontakta hans e-post: babaakosa@gmail.com eller
    What-sapp/ring honom +14092414671 Tack.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...