måndag 26 mars 2012

Våfflor med blåbär och dulce de leche
Glad Måndag!


Själv vet jag inte om den är så glad, egentligen. Utanför tågfönstret är vädret grått, trist och tågresan fick en minst lika trist och grå start. För än så länge har jag inte åkt en meter med tåg utan tåget står still i Bräcke och att vara nere i Stockholm klockan fyra är bara att glömma. Hur man nu kan komma på att bombhota stationen i Östersund är för mig en gåta men på något sätt hamnade jag mitt i detta och som grädde på tårtan några timmars tågförsening. Så vi får se när vi kommer fram till city.

På samma sätt som det är lite lugnande att det inte blir panik så är det också märkligt att se hur en stor skara människor reagerar i sådan här situation. Vad man än vill åstadkomma med dylika hot så möts man inte av en större reaktion av drabbade än "jaha, typiskt också. Nu blir vi försenade". Ingen skräck, ingen panik. En ganska nollställd reaktion. Så vad är det man egentligen vill med ett uttalat bombhot mot en byggnad som ligger ganska avsides till som stationen i Östersund gör? Visst man får sina femtion minuters uppmärksamhet i media men så mycket mer än detta blir det inte. Man får ingen större reaktion bland de drabbade mer än frustration över allt stök och bök som förseningar och ändringar innebär. Jag förstår helt ärligt inte varför man gör så här. Skulle nu visa sig finnas en bomb i byggnaden så är det på något sätt ännu mer obegripligt att man först går ut med en varning. För vad är vitsen med en bomb om man inte har till syfte att skada och förstöra? Och är det fejk så är det ett ovanligt dumt och infantilt "skämt". Tyvärr upphör människors dumhet aldrig att förvåna.

Det sagt så har vi äntligen börjat att rulla och jag kommer att komma ner till Stockholm i sinnom tid. Och med en vobblig internetuppkoppling ska jag försöka få in de inlägg jag lovade igår då datastrul satte käpp i hjulet. Det har varit lite väl mycket strul den senaste tiden.Ikväll ska jag njuta av ett glas gott vin och en god take away. Det är väl unt efter dagens strapatser!
Den här våffelvarianten är väl egentligen inget speciellt, säkert är det några som redan testat. Men, eftersom den var så god, så känner jag min plikt som matbloggare att tipsa om denna enkla men ack så goda kombo.

Ta en vanlig våffla, har du gräddat med vaniljsocker i smeten så är det jättegott, toppa med en klick vispad osötad grädde. Ringla över dulce de leche och toppa med färska eller lätt tinade blåbär. Kladdigt och himelskt gott!

Jag använde mig här av dulce de leche som fått sjuda i nästan en timme. Sedan fick den stå i svalen över natten. Med denna liet kortare koktid blev den en perfekt sås att ringla över våfflan. Kombinationen blåbär, grädde och dulce-sås är så klart inte bara god till våfflor utan även till pancakes, marängswiss, chokladkakor, whoppie pies, macarons.... Ni förstår, det är en god kombination och vill man så är det även väldigt gott att byta ut blåbären mot lingon.


Enjoy!


7 kommentarer:

 1. åh så gott,att man inte tänkt på de,yummi

  SvaraRadera
 2. Dulce de leche är bara SÅ gott mums mums!

  SvaraRadera
 3. Vill testa det där dulce de leche, verkar as gott..!

  SvaraRadera
 4. Så syynd att dulce de leche tar tid att göra, blev supersugen NUU :)

  SvaraRadera
 5. Mmm så gott det såg ut, jobbigt med förseningar i tågtrafiken...det finns människor till allt.
  Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

  SvaraRadera
 6. Dom ser riktigt smarriga ut!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...