onsdag 18 februari 2015

No Churn Maltesers Ice Cream (Malteserglass)



Scroll down for english




Glass.... Japp, det är bland det bästa som finns! Det är något med soliga dagar som gör att glass liksom inte kan vara fel. Fast det bara är februari. För jag vet i katten vad som hänt med vädret men vi har värsta aprilvädret här uppe! Senaste veckan har "all" snö vi hade med solens och värmens hjälp smält bort till små öar och det där med att åka skidor eller pulka är bara att glömma. Jag kommer på mig själv att redan, förgäves förvisso, spana efter snödroppar och krokusar i rabatterna. Inte riktigt så det brukar vara här uppe i februari direkt. Men jag är nöjd för det ger mig riktiga Skaraborgsvibbar. Kan det vara så att vi kommer att få njuta av en riktig vår här uppe i år? Antagligen inte, men jag måste ju få drömma lite. För västgötska vårar är något jag verkligen saknar här uppe. Det där med snö in i maj och så pang-bom-sommar är inte riktigt min grej. Men just nu är vädret väldigt mycket vad jag är van vid och med värmande solstrålar på näsan njuter jag av det plötsliga, men varmt välkomna, vårvädret!

Synd bara att februari i övrigt verkligen gör skäl för sitt Vabbuari.... Men det glömmer vi nu och pratar glass istället! Ni vet att jag älskar enkelheten med glass gjord på kondenserad mjölk. Jag har en glassmaskin och jag gör ganska ofta glass i den med. Men, det är ju så mycket enklare att bara vispa ihop och ställa in smeten i frysen. Inte behöva lyssna på en maskin som går runt och inte behöva passa på något för att de som det börjar bli klart. Så, ni här kommer ett till galet gott recept på världens enklaste glass. Och gillar ni maltesers kommer ni älska den här glassen. Om jag ska ranka godis så kommer maltesers väldigt högt upp på listan. (Tillsammans med twix och riktig engelsk fudge). Och det här med malteserglass har jag varit sugen på sedan jag för en evighet sedan (vill inte ens räkna efter hur många år sedan det är nu) jag såg Jamie Oliver mosa glass och godis på tv när jag egentligen borde pluggat till en hemsk processrättstenta. Fast glass bara mosad med godis är gott,det är glass mosad med maltesers. Men det är inte riktigt som att äta en malteserglass. Men jag kom på knepet. Blanda ner maltpulver som är smaksatt med choklad. Klart! Och sååå gott!









Malteserglass

Mjuk och galet god glass som verkligen smakar som att äta maltesers, fast i glassform. Maltpulver smaksatt med choklad finns bl.a att köpa på English Shop här i Sverige från märken som Ovaltine eller Horlicks. Det är betydligt vanligare utomlands och är ett väldigt gott alternativ till vår O'boy. 


Ingredienser
500 ml vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
ca 1,2 dl maltpulver med smak av choklad
1 tsk vaniljextrakt
2½ dl krossade maltesers




Gör så här:

1. Häll grädden, kondenserade mjölk. maltpulver och vaniljextrakt i en stor skål.
2. Vispa med elvisp tills smeten tjocknar och börjar få lite styvare toppar.
3. Vänd ner de krossade maltesergodisarna. 
4. Häll smeten i en form, täck med plastfolie och frys tills glassmeten stelnat, ca 4-6 timmar.
5. Ta ut och låt glassen mjukna några minuter innan den serveras. Jag toppade min glass med lite smält nutella och mer krossade maltesers innan servering.







In english




Ice cream.... One of the best things I know. And sunny days like this ice cream can't be wrong. Cauce it is something strange with the weather right now. Up here we usually have a lot more snow than we have now. We have been blessed with April weather up here in February! The little snow we once had are now melted to a few snow islands here and there and go skiing or sledding is not in the book anymore. A bit strange, but welcomed! I find myself looking for snowdrops and crocuses in the garden although it's far to early for that. But the sun is warming and it realy feels like April!

So, ice cream is definitely on the table! I love the simplicity with the ice cream made from sweetened condensed milk and this version is totaly delic! Mixing in some malted chocolate powder really transform the ice cream to a maltsertasting-candy-in-ice cream-form goodiness! Fold in some crushed maltesers and you get an extra goodiness! Easy peasy and only one bowl to wash up. Ahhhh, the simplicity with ice cream!







No Churn Maltesers Ice Cream

Soft and totally delic ice cream! Like eating maltesers but it's an ice cream. The best of two worlds! 


Ingredients
500 ml whipping cream
1 can sweetened condensed milk
½ cup malted chocolate powder, like Ovaltine
1 tsp vanilla extract
1 cup crushed maltesers



How to:

1. Put cream, condensed milk, malted powder and vanilla into a large bowl and with an electric hand mixer whisk until thick and quite stiff peaks forms.
2. Fold in the crushed maltesers. 
3. Pour the ice cream mixture into a container and cover with plastic film and freeze until set, 4-6 hours.
4. Remove the ice cream from the freezer a few minutes before serving. I topped my ice cream with some warm nutella and extra maltesers before serving.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...