torsdag 9 maj 2013

Stuffed Fudge Brownies





Jag sitter och blickar ut över Storsjön och det regnar. Ett härligt, stillsamt vårregn. Årets första. Och medans jag sitter här med min kaffekopp, lyssnar på barnen som leker och spanar efter tecken på att isen går upp så känner jag hur ett lugn strilar genom kroppen. Ett lugn som fyller upp och klarnar upp mina tankar som de senaste veckorna varit ett enda förvirrat virrvarr om framtiden. Men, här och nu, med hjälp av ett regn som ger lite andrum i vårhetsen, har jag lyckats att hitta ett fokus.

Ett välbehövligt lugn och äntligen en fokuspunkt på vad det är jag vill göra i framtiden. Och jag tror även att det börjar kristallisera sig en väg dit. Men nu ska jag ta saker i rätt ordning och fokusera. Då blir även de andra vägarna, som ännu är lite luddigt diffusa, klarare och det blir lättare att välja rätt när man kommer till vägskäl.



Förutom att stöka runt med sådant jag älskar (bakning, foto, bilder och familjen) så ska jag idag organisera upp min oreda och icke-fungerande lösbladssystem på recept jag spånat fram, recept jag vill testa, sådant som ska in på bloggen och även lite sådant som inte höll måttet för att komma in på bloggen. Just nu finns allt detta på lösa blad och jag har tur om jag skrivit på lappen vad det är för recept.

Med det här lugnet känns det lite lättare att blicka framåt mot en framtid som ännu är lite suddig.

Det här receptet är ett i mängden av sådant som släpar efter med att komma ut på bloggen. En härligt fudgig choklad brownie. Med godis. Och ännu mer fudge. Yum! Ett glas kall mjölk till. Yum yum!!!




Perfekt en regnig, lugn och ledig vårdag. Ta den här dagen och släpp alla "måsten" och "vi som skulle göra det". Baka en brownie istället. Det är sååå mycket mer livgivande!


Ni har väl inte missat att bloggen fått växa upp och nu har en ny adress? www.louisespis.com är bloggens nya adress. Självklart kommer ni hit via den "gamla" adressen också, men nu är det lite enklare att komma hit.








Stuffed Fudge
Brownies
adepted from Cookies and Cups

Brownies

100 g mörk choklad
80 g ljus choklad
60 g smör
80 g ljust muscovadosocker
75 g strösocker
1 tsk vaniljextrakt
1/4 tsk salt
2 stora ägg
70 g vetemjöl


Fudge

ca 3-4 dl chokladgodis 
(jag tog malteser, mini-kexchoklad, center och twix)
(några msk kolasås eller dulce de leche)

½ burk kondenserad mjölk
225 g mjölkchoklad
½ tsk vaniljexkrakt



Sätt ugnen på 165 grader (ej varmluftsvärme). Klä en form som är 20x20 cm med bakplåtspapper.

Smält chokladen tillsammans med smöret över vattenbad eller i en tjockbottnad kastrull på låg värme. 

Ta av från värmen när choklad och smör är helt smält och rör ner muskovadosocker, strösocker, vanilj samt salt.

Rör sedan ner äggen, ett i sänder och blanda ordentligt mellan varje tillsätts.

Sikta sist ner mjölet och rör ut till en blank, jämn och fin smet.

Häll smeten i den förberedda formen och grädda mitt i ugnen, ca 35-40 minuter eller tills en sticka som man testar 5 cm från kanten kommer ut ren. Brownien kommer att vara lite lös i mitten och ska vara det. Den sätter sig när den kallnar och fått stå i kylen.

Låt brownien svalna helt och ställ den sedan i kylen, minst ett par timmar men helst över natten, innan den täcks med fudgen.

När brownien är helt kall, bred eventuellt ett tunt lager av kola eller dulce de leche över kakan och fördela över rikligt med chokladgodis.

Smält samman kondenserad mjölk och choklad i en liten tjockbottnad kastrull på låg värme. Ta av från värmen och rör ner vaniljen. Arbeta lite snabbt och bred snabbt ut fudgen över den godistäckta brownien. Försök att inte röra runt för mycket då godiset smälter ut under den varma fudgen.

Låt svalna och ställ sedan kakan i kylen minst två timmar innan den skärs upp i bitar.


Enjoy!!!

* Om du dubblar receptet passar det bra att baka i en liten långpanna.

* Brownies är förädiska då de ska vara lite lösa och kladdiga. Det är lätt att vara nervös för att de är för lösa och oftar överbakar man dem då. Försök stå emot impulsen att låta dem stå inne för att bli mer fasta. Det västa som kan hända är att de blir lite extra kladdiga, vilket är så mycket bättre än en överbakad och torr brownie.

* Brownien håller sig bra ca en vecka i kylen och ca 3 månader i frysen.

* Hur många bitar det blir bestämmer du! Den är rätt mäktig så jag skar min i rätt små bitar. Så god  tillsammans med en kula vanilj- eller kaffeglass till dessert. Eller i ännu mindre bitar som godis.




5 kommentarer:

  1. Åh, vilken lyxig brownie! Ja, kladdigt är så gott. Ha en bra fortsättning på dagen, kram!

    SvaraRadera
  2. Ser underbart ut:)
    Ha en fantastisk kväll!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset så att man slipper torra brownies!
    Helt underbart recept som jag garanterat skall prova på!

    SvaraRadera
  4. Så härligt det låter, vi riktigt får en bild av dej där du sitter och njuter av lugnet och friden inom dej. Hoppas verkligen att du hittar fram och tar av vid rätta vägarna vid korsningarna!

    Kramar till dej.

    SvaraRadera
  5. Hejhej!
    Vilka otroligt vackra bilder du tar! ALLT ser så smaskigt ut! Undrar lite hur då redigerar dina bilder och lägger in text m.m.? =)
    /Sara

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...