onsdag 20 juni 2012

Enkla Enchilads






Texmen är onekligen en väldigt god och enkel fredagsmat. Men, om ni är som mig, så är det väldigt lätt att ta för mycket fyllning i tacos bröd eller skal. Följden av detta (eller kanske snarare denna åpenhet) är rätt kladdig. Varför då inte kladda till det direkt? Hemligheten bakom en lyckad enchilada tycker jag ligger i såsen. Utan att baka bröden i en sås så blir rätten ganska trist. Men den rätta såsen lyfter och "gör" hela rätten.


Dessa enchiladas blir härligt kladdiga och man slipper att sitta med tappad fyllning i knät och sås som rinner ner för fingrarna. Dessutom tenderar tillbehören att ta upp allt mer plats på bordet så vi förenklar det ytterligare ett steg och blandar allt i en härlig sallad.

Texmex men på ett lite enklare, och faktiskt, mindre kladdigt vis. Bara att fylla tortillabröd, röra ihop en sås, öppna en burk gräddfil och göra en god sallad. Liten stund i ugnen och maten är klar.





Enkla Enchiladas
3-4 port




500-600 g nötfärs eller quorn
2 påsar tacokrydda
1-2 dl chilisås
½ ask cocktailtomater
1 påse riven tacoost
1 burk chunky salsa, 350 g
1 burk cheesedipp (eller 2 dl crème fraiche blandat med 1 påse cheesedipp mix)
8 tortillabröd




Sätt ugnen på 225 grader. Bryn färsen och krydda den med tacokryddan. Tillsätt 2 dl vatten samt chilisåsen och låt det koka in. Halvera cocktailtomaterna och blanda ner dem i färsröran. Ta av från värmen och låt svalna lite.

Rör under tiden samman halva burken av salsan med ostdippen. Smörj en ugnsfast form med smör.

Rör ner hälften av osten i färsröran och fördela färsen på tortillabröden. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i formen. Fördela såsen över och strö över resterande ost.

Gratinera i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten smält och börjat få fin färg. Strö över lite oregano eller hackad koriander innan servering.

Servera direkt tillsammans med resterande salsa, gräddfil och en sallad på isbergssallad, tomater, hackad gurka, majs, rödlök och avocado.

3 kommentarer:

  1. Susanne Westrin30 juli 2012 kl. 21:42

    Den måste jag absolut prova. Börjar tröttna på fredags tacosen som ungarna ska ha.

    SvaraRadera
  2. Skulle detta inte vara ett vegetariskt recept? Nötkött?!?

    SvaraRadera
  3. Sorry, hade visst missat att skriva in "eller quorn" efter nötkött. Är van att själv tänka om så ibland missar jag att skriva ut.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...