lördag 23 oktober 2010

Höst Macarons


Med tanke på att det nu ligger snö på marken här så känns det nästan fel att blogga om dessa härligt höstliga macaronerna, något vintrigare borde kanske vara på sin plats. Men tyvärr är nog snön kortlivad och hösten kommer nog snart att göra sig påmind.
Idag får ni en en liten hösthälsning från mig i form av dessa härliga macaronerna med två olika fyllningarna som smakar just höst. Att göra macarons är ett litet pillgöra och jag rekommenderar nog ingen att göra det med två små barn klängandes på benen. Så de här macaronerna blev kanske inte de snyggaste men det se saknar i utseende tar de igen i smak, med råge! Jag valde att göra två olika fyllningar med smaker som påminner mig om höst. En med kaffe och konjak och där smakerna lånats från nordamerikansk pumpkin pie.

Jag har sökt efter ett recept på macarons som passar mig och jag tror att jag äntligen hittat det. Innan jag är helt säker på mitt recept så länkar jag er till ett bra recept och ger er mitt recept på fyllningarna. Recept på macaroner hittar ni här.
Detta är också mitt bidrag till månadens sötsak med tema höst hos Söta Saker.



Fyllning till 25-30 st macarons


Grundsats

100 g smör

1½ dl florsocker

1 äggula

1 tsk vaniljsocker


Smaksättning 1

1½ msk lönnsirap

2-3 tsk pepparkakskryddor

(1 liten nypa kryddpeppar)


Smaksättning 2

2 msk kakao

1 msk konjak

1 msk starkt kaffe


Låt smöret bli rumsvarmt och rör sedan samman ingredienserna till grundkrämen. Dela smörkrämen i två lika sora delar och rör samman med smaksättningarna.

När det är dags att lägga ihop kakorna strycker man ett lager smörkräm på en macaronhalva och lägger sedan samman dem två och två.

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...