tisdag 13 juli 2010

Jordgubbar med limedopp

Just nu tror jag att jordgubbarna smakar som bäst. De är stora, mörkt röda och väldigt söta. Att äta dem solvarma är som att äta en dag full med solsken. Tyvärr har värmen gjort att våra "gubbar" inte riktigt velat ta sig men köpegubbarna är det absolut inget fel på!

Hur man vill äta sina jordgubbar är högst personligt och i vår familj har alla sitt favorit sätt. Mina föräldrar älskar den kanske lite udda kombinationen jordgubbar med vanlijglass och ett glas rött vin. Men tro mig, det är inte så märkligt som det låter utan faktiskt riktigt gott!

Det finn hur många tips som helst om hur en jordgubbe kan serveras och tillagas. Och här kommer strax ännu ett.

Jag använder ju själv jordgubbar på en rad olika vis men det godaste är ändå att äta dem som de är. Och allra helst solvarma, direkt från plantan. Men om man vill festa till det lite så är det ju alltid gott att doppa jordgubbarna i lite strösocker. Vill lyxa upp strösockret lite så är det underbart gott att blanda i skal från en limefrukt. Rivet skal från en lime blandat med en deciliter strösocker samt en tesked vanlijsocker brukar bli en bra avvägning mellan sött och syrligt. Sen är det bara att doppa jordgubbar i det goda sockret och njuta. Men det är även gott att strö sockret över en skål jordgubbar med vispad grädde. Ett annat sätt att variera denna kombination är att låta skivade jordgubbar marinera i sockerblandningen i kyskåp några timmar så att det bildas en god lag. Servera sedan de marinerade jordgubbarna med vaniljglass, vispad grädde eller använd dem som fyllning i en tårta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...