onsdag 26 maj 2010

Ädel hallonsallad

Sommaren är nog den tid på året som vi äter mest sallad och salladsrätter. Det passar på något sätt så bra och är så gott tillsammans med ett doftande nybakat bröd. Och visst är det behändig mat som kan drygas ut och göras väldigt matiga som huvudrätt eller lite mindre och elegantar som förrätt. Men det är inte alltid lätt att hitta variation trots att en sallad går att variera i det oändliga.
För min del har det blivit så att jag varje sommar hittar några favoritingredienser som glatt får hänga med i olika sallader mer ofta än sällan. Förra året bestod favoriterna av fetaost, jordgubbar och rödlök. I år är aspiranterna hallon, ädelost och avocado.

Salladen som bjuds här idag är en liten favorit som är väldigt god som en liten förrätt tillsammans med lätt rostat surdegs- eller valnötsbröd. Vill man göra den till en huvudrätt är mitt förslag att den drygas ut med grillad kycklingfilé och lite knaperstekt, smulad bacon.



Till sallad för 4 pers behövs:


blandsallad med mycket ruccola

ca 100-150 g Kvibille gräddädelost

ca 250 g färska hallon

2 avocado

rostade pinjenötter

olivolja

flingsalt och peppar

gott bröd till servering


Bottna serveringstallrikar med ganska rikligt av salladsblandningen. Dela, skala och klyfta avocadon. Fördela avocado och hallon över salladen. Dela osten i fyra bitar och smula den över de övriga ingredienserna i tallrikarna. Rosta pinjenötterna och strö dem över salladen. Ringla över lite god olivolja strax innan servering. Avsluta med lte salt och peppar.

Servera tillsammans med ett gott, gärna nybakat, bröd.




1 kommentar:

  1. Det ser verkligen fint och somrigt ut! En annorlunda sallad men jag kan tänka mig att den är underbart god. Måste jag absolut testa i sommar!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...